Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας & Ένας - Θωμάς Φώτης και Μιχαέλα Παπακυριακοπούλου

Ένας & Ένας – Θωμάς Φώτης και Μιχαέλα Παπακυριακοπούλου

Δύο πολύ ξεχωριστές περιπτώσεις ανθρώπων συνέθεσαν ένα ζευγάρι ζηλευτό

Δεν έχω καμία λέξη, καμία περιγραφή γι’ αυτό το ζευγάρι. Απλά, επιτρέψτε μου να σας πω, πόσο ευλογημένη με κάνουν να νιώθω που τους έχω στην ζωή μου.

Και πόσο πολύ ευχαριστώ τον από χρόνια φίλο μου, Θωμά Φώτη, που μου σύστησε μια καινούργια φίλη, την Μιχαέλα Παπακυριακοπούλου, την κοπέλα του.

Σας θυμάμαι, παιδιά μου, στην φάση που ήσαστε κι εσείς ακόμα φίλοι. Θυμάμαι το ένστικτό μου για εσάς τους δυο να βράει κόκκινο. Ταιριάζατε και ταιριάζετε τόσο πολύ που είναι αδύνατο να μην το προσέξει κανείς.

Στο μεταξύ, κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Η Μιχαέλα σπουδάστρια δραματικής και νεόκοπη τραγουδίστρια (εκτός, φυσικά, από αποκλειστική θεία της Χαράς!), ο Θωμάς Φώτης χρόνια περπατημένος στα ροκ και όχι μόνο πάλκα, στην τραγουδοποιία, στην διδασκαλία της μουσικής.

Τους αγαπάω πολύ κι αυτή η μικρή συνέντευξη μαζί τους είναι ευλογία. Η ιστορία τους ας διαβαστεί κι ας εμπνεύσει κι άλλες, εξίσου όμορφες και μαγικές.

Τι σας εντυπώθηκε περισσότερο από την πρώτη σας γνωριμία;

Μ:Eίχα πάει για πρόβα στο στούντιό του. Χτυπάω την πόρτα και μου ανοίγει ένας τύπος με κοτσίδα και με μία πορτοκαλί φωσφοριζέ μπλούζα όλο χαμόγελο. Την μπλούζα αυτή εκ των υστέρων την έκανα ξεσκονόπανο!

Θ:Με τη Μιχαέλα γνωριστήκαμε μέσα απο μια θεατρική ομάδα κι απ τις πρόβες στα τραγούδια της προετοιμασίας της.Μετά ήρθαν τα υπόλοιπα.

Στην πρώτη συνάντηση είδα ένα απίστευτο ενθουσιασμό για το αντικείμενο της και μια βιασύνη να γνωρίσει τον κόσμο της υποκριτικής! Μου έκανε εντύπωση το μαλλί της και το πολύ καθαρό βλέμμα της.

Ποια είναι η αγαπημένη σας κοινή συνήθεια;

M: Έχουμε βάλει ένα στρώμα χάμω στο πάτωμα , η «φωλίτσα» όπως την αποκαλούμε και εκεί χαλαρώνουμε και αράζουμε το βράδυ. Ειδικά τον χειμώνα είναι η αγαπημένη μας γωνιά του σπιτιού αγκαλιά με τη σόμπα.

Θ:Μας αρέσει να καθόμαστε στο πάτωμα,να διαβάζουμε εκεί ακόμα και να κοιμόμαστε. Μικρός κοιμόμουν τα καλοκαίρια στην Ήπειρο έξω στην αυλή όπου έβρισκα.

Με τον παππού δίπλα απ’ το τζάκι σε φλοκάτες το χειμώνα.Η Μιχαέλα αγάπησε αυτή μου τη συνήθεια να’ χουμε ένα χώρο στο σπίτι όπου αράζουμε χάμω. Νιώθω σα μικρό παιδί προσωπικά…

Πώς επηρέασε την σχέση σας η καραντίνα;

Μ: Nομίζω πως δεν την επηρέασε ιδιαίτερα. Απλώς συνηθίσαμε να έχουμε πολύ χρόνο μαζί, κάτι που στην καθημερινότητά μας λόγω δουλειάς και προγράμματος μάς λείπει.

Θ:Σχεδόν καθόλου, απλά περάσαμε απο κοινού μια πρωτόγνωρη για όλους κατάσταση και είχαμε πάρα πολύ χρόνο για μας!

Ξαναείπαμε ο ένας στον άλλον την ιστορία της ζωής μας. Μαζί και στα δύσκολα. Η Μιχαέλα επίσης έμαθε και να μαγειρεύει έστω τα βασικά ενώ εγώ το πήγα σ ένα άλλο επίπεδο το θέμα!

Ποια είναι, μέχρι στιγμής, η πιο συναρπαστική εμπειρία που έχετε ζήσει μαζί;

Μ:Η πιο συναρπαστική εμπειρία για εμένα είναι οι τρεις πρώτες μέρες της σχέσης μας. Ήταν ένα παιχνίδι.

Ο Θωμάς για να με πείσει να είμαστε μαζί ,μου είπε να το δοκιμάσουμε για τρείς μέρες μόνο (θυμάμαι ήταν Τετάρτη με Παρασκευή) και τo Σάββατο να επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση και να μαστε free , oπότε έτσι δέχτηκα.

Βέβαια, την Παρασκευή βγήκαμε και καλά στο πρώτο μας ραντεβού σαν ζευγάρι και μου ζήτησε παράταση , ε και έτσι έχουν περάσει δυόμιση χρόνια.

Θ:Γυρνάμε πρωί απο ένα υπέροχο live στην επαρχία, μένουμε με το αυτοκίνητο στο δρόμο.Με αρκετή προσπάθεια ξαναπαίρνει μπροστά, λίγο μετά ξαναχαλάει…ακυρώνουμε δουλειές-ραντεβού στην Αθήνα,καλούμε οδική βοήθεια για κοντινό συνεργείο κτλ, μας λένε αύριο έτοιμο.

Οπότε κοιμόμαστε σε σπίτι συγγενών, την επόμενη το παίρνουμε απ’ το συνεργείο και λίγο πριν την Αθήνα το αυτοκίνητο τα ξαναφτύνει, έχω βγει με την κιθάρα δίπλα στο δρόμο και τραγουδάμε ό, τι μας κατέβει. Διαδρομή 4 ωρών την κάναμε 2 μέρες!

Σε ποιο πράγμα επιμένετε να διαφωνείτε;

Μ:Στην τακτοποίηση του σπιτιού. Εγώ όταν έρχεται κάποιος στο σπίτι θέλω να’ναι κάπως μαζεμένο, τακτοποιημένα όλα ενώ ο Θωμάς (και ας είναι το σπίτι λες και έχει πέσει ατομική βόμβα) θεωρεί πως είναι μια χαρά και δεν θα πρέπει να μαζέψουμε τίποτα.

Θ: Είναι υπερβολική,αλλά ναι η αλήθεια είναι οτι είμαι πιο χύμα σ αυτά.Θεωρώ οτι το σπίτι μπορεί να ναι καθαρό και ακατάστατο μαζί. Ειδικά για τους φίλους δεν θα ντραπώ νιώθω πάντα άνετα.

Οι αγκαλιές μετράνε όχι το αν είναι τα πιάτα άπλυτα στο νεροχύτη. Επίσης, δεν είναι σέξυ μια κιθάρα να φοράει τη βερμούδα μου;

Ποιο κοινό όνειρο μοιράζεστε;

Θ: Γενικά γουστάρουμε πολύ τα ταξίδια. Να τα συνδυάζουμε με μουσική και ό, τι άλλο όμορφο βγει.

M:Από όνειρα έχουμε μπόλικα να μοιραστούμε, αλλά ένα από αυτά είναι να ταξιδέψουμε με τον υπερσιβηρικό από Ρωσία στην Κίνα. Αν μας πρότειναν να τραγουδήσουμε και στο τρένο, ακόμα καλύτερα !

Ποιο στοιχείο της προσωπικότητας θαυμάζετε ο ένας στον άλλο;

Μ:Θαυμάζω το πάθος που έχει για κάθε τι που καταπιάνεται. Το πάθος για την τέχνη, την αγάπη, τη φιλία , τον έρωτα που έχει για την ίδια τη ζωή.

Θ:Την ειλικρίνειά της,είναι αληθινή αυθόρμητη καθόλου διπλωμάτης και χείμαρρος σε όλα τα συναισθήματα που εκφράζει. Επίσης την επιμονή και προσήλωση που έχει όταν ασχολείται με κάτι που πραγματικά αγαπάει.

Το τελευταίο τραγούδι του Θωμά Φώτη σας “ένωσε”, συνεργαστήκατε και, μάλιστα, η Μιχαέλα φωτογραφήθηκε και για το cover του κομματιού. Πώς το ζήσατε όλο αυτό; Οι στίχοι περιγράφουν, κατά μία έννοια, το story σας;

Μ:Για μένα, ήταν μια μοναδική εμπειρία. Καταρχήν πρώτη φορά τραγούδησα σε στούντιο και μπήκα σε όλη αυτή τη διαδικασία με το άγχος τον ενθουσιασμό και την αγάπη που είχα για το ίδιο το τραγούδι.

Το οποίο περιγράφει ακριβώς το στόρυ μας απ την πρώτη φορά που γνωριστήκαμε κι εγώ του ζήτησα να μιλάμε στον ενικό . Την δεύτερη πήγα σπίτι του με ένα τραυματισμένο περιστέρι αγκαλιά , τον «Φριξ» όπως το ονόμασα το οποίο τελικά μετά από φροντίδα κατάφερε να πετάξει. Την τρίτη φορά πίναμε τσίπουρα μαζί.

Είναι μία ερωτική επιστολή όπως το λέμε, είναι η ιστορία μας, είναι ένα κομμάτι που αγαπώ πολύ.

Θ: Περιγράφει το πώς γνωριστήκαμε, πώς γίναμε φίλοι, το πώς βίωνα για αρκετό καιρό αργότερα μόνος μου την αγωνία , το αν θα έπρεπε να της μιλήσω γι’ αυτά που ένιωθα για το τι θα γινόταν μετά, ξέρεις »τι θα γίνει αν» και τέτοια.

Ευτυχώς, κάποια στιγμή το ξεφούρνισα αλλά και πάλι το μαζί ήρθε πολλές βδομάδες αργότερα
Πρέπει να μιλάμε πάντα για τα συναισθήματα μας .Να μιλάμε γενικά .Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντικό πράγμα.
Και αυτό λέει και το τραγούδι στην τελική!

Να μη φοβόμαστε να μην ντρεπόμαστε να είμαστε ο εαυτός μας και να το ζούμε! Ο τίτλος αναφέρεται σ ένα όρο που χρησιμοποιείται πολύ στο θέατρο. Η Μιχαέλα δε θα μπορούσε να λείπει απ το κόνσεπτ και ήταν άψογη σε όλα. Είναι πολύ καλή συνεργάτης ακούει,ρωτάει, δίνει ιδέες, έχει ταλέντο, δίψα για γνώσεις και δουλειά πάνω στο αντικείμενο της.

Ποιο διάσημο κλισέ για τον έρωτα επιβεβαίωσε και ποιο άλλο κατέρριψε η δική σας ιστορία;

Μ:Αυτό που επιβεβαίωσε η σχέση μας είναι το «στα φιλικά μπαίνουν τα καλύτερα γκόλ». Για ενάμιση χρόνο είμασταν φίλοι, πραγματικοί φίλοι, έκλαιγα στον ώμο του για άλλους και ο Θωμάς στον δικό μου για άλλες.

Μέχρι που όλο αυτό μεταμορφώθηκε σε αυτό που έχουμε σήμερα. Αυτό που κατέρριψε είναι το κλισέ «ο έρωτας έρχεται με την πρώτη ματιά» . Ναι έχω ερωτευτεί με την πρώτη ματιά , πολλές φορές, με τον Θωμά όμως ήρθε σταδιακά και ίσως και για αυτό να έχει διάρκεια.

Θ: Κατέρριψε το «τα ετερώνυμα έλκονται» Μοιάζουμε πολύ με τη Μιχαέλα. Γενικά τα κλισέ είναι για να καταρρίπτονται αλλά αν πρέπει να πώ κάτι που επιβεβαιώθηκε, βάλε αυτό με τα ποδοσφαιρικά…

Υπάρχει αυτό που θα αποκαλούσατε “το τραγούδι σας”;

Μ: Δεν υπήρξε ποτέ κάποιο συγκεκριμένο, μέχρι που αποκτήσαμε το δικό μας!

Θ: Πολλά μου ‘ρχονται στο μυαλό σε διάφορες συνθήκες, αλλά για να μην σου λέω κατευθείαν κάποιο μάλλον δεν είχαμε. Μέχρι που έγραψα το Πίσω κείμενο…

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024