Με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων κυκλοφορίας της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» παλαιοί και εν ενεργεία συνεργάτες της, θυμούνται έντονες στιγμές της επικαιρότητας

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» συμπλήρωσε 90 χρόνια κυκλοφορίας.

Από το πρώτο φύλλο της 28ης Μαΐου του 1931 ως σήμερα δημοσιεύθηκαν και δημοσιεύονται σε αυτήν κείμενα σπουδαίων δημοσιογράφων, αρθρογράφων και εκπροσώπων του πνεύματος και της διανόησης.

Τα τελευταία αυτά 90 χρόνια, πολιτικοί ηγέτες, καλλιτέχνες, πρωτοπόροι επιστήμονες και παράγοντες της επιχειρηματικότητας, μέσα από «ΤΑ ΝΕΑ» άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική κοινωνία.

Πάντοτε, ψυχή της εφημερίδας ήταν όλοι όσοι εργάστηκαν και όσοι συνεχίζουν να εργάζονται καθημερινά προκειμένου να δημοσιεύουν έγκυρα και έγκαιρα ειδήσεις από την εσωτερική και διεθνή επικαιρότητα.

Συναντήσαμε ορισμένους από αυτούς και τούς ζητήσαμε να ξεχωρίσουν μία από τις πιο έντονες στιγμές τους στα«ΝΕΑ».

Η δημοσιογράφος του πολιτιστικού ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ», Έφη Φαλίδα θυμάται:

«Επειδή η επικαιρότητα είναι καθημερινή, είναι δύσκολο να πω ένα πράγμα. Έχουν συμβεί τόσα πολλά και είναι λίγο άδικο να πω μόνο ένα.

»Έστω λοιπόν, ας πούμε από την ελληνική επικαιρότητα, κάτι πολύ έντονο ήταν ο Μάρτιος του 1991, η πρώτη ημέρα που λειτούργησε το Μέγαρο Μουσικής και είχα αυτή τη φορά και ίσως το προνόμιο, να είμαι μέσα στην αίθουσα των Φίλων της Μουσικής τότε.

»Για να ακούσω τον ξεχωριστό ήχο αυτής της αίθουσας και ο Γιούρι Μπασμέτ, ο καλεσμένος του Μεγάρου, μας έδωσε την πρώτη του συναυλία».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr