Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Είμαι ντεμισέξουαλ!» – Η κόρη του κυβερνήτη Κουόμο κάνει νέο coming out

Και μας εξεοικειώνει με μια εντελώς καινούργια ορολογία...

Η κόρη του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo, Michaela, αποκάλυψε ότι είναι ντεμισέξουαλ, σύμφωνα με τον Independent.

Σε ένα live story της στο Instagram μαζί με τον Donato Tramuto, υψηλόβαθμο στέλεχος υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ, η 23χρονη Michaela Kennedy-Cuomo εξήγησε ότι τελικά βρήκε τη σεξουαλικότητα που της ταιριάζει περισσότερο.

«Όταν ήμουν στο δημοτικό, πίστευα ότι ήμουν λεσβία. Στο γυμνάσιο έκανα coming out στην οικογένειά και τους στενούς μου φίλους ως αμφιφυλόφιλη.

Τότε ήταν που ανακάλυψα την πανσεξουαλικότητα και σκέφτηκα ότι μου ταιριάζει», είπε, προσθέτοντας ότι πρόσφατα έμαθε για τον όρο.

Είπε ακόμη ότι απορρίπτει τα κοινωνικά στεγανά που κατατάσσουν τους ανθρώπους με βάση τη σεξουαλικότητα τους: «Πάντα ονειρευόμουν έναν κόσμο στον οποίο κανείς δεν θα χρειάζεται να κάνει coming out και η σεξουαλικότητα όλων των ανθρώπων θα θεωρείται ρευστή.

Εξελισσόμαστε και ωριμάζουμε συνεχώς. Το να προσπαθούμε να βάλουμε ταμπέλες στον εαυτό μας μας περιορίζει. Το φάσμα είναι τόσο ρευστό όσο εμείς», κατέληξε η Michaela.

Η ντεμισεξουαλικότητα, είναι επίσης γνωστή ως γκρι-ασεξουαλικότητα και αντιπροσωπεύεται από μια μαύρη, γκρι, λευκή και μοβ σημαία.

Δεν είναι πολύ γνωστός σεξουαλικός προσανατολισμός, αφού έχει προστεθεί ως επιλογή στη δημοφιλή εφαρμογή γνωριμιών Tinder μόλις το 2019.

Τι σημαίνει  demisexual;

Εξηγώντας τον όρο, η Michaela είπε ότι τα ντεμισέξουαλ άτομα βιώνουν σεξουαλική έλξη μόνο με άτομα με τα οποία έχουν δημιουργήσει έναν συναισθηματικό δεσμό.

Αυτό σημαίνει ότι ένα ντεμισέξουαλ άτομο μπορεί να είναι ομοφυλόφιλος, straight, αμφιφυλόφιλος ή πανσεξουαλικός, και οποιουδήποτε φύλου.

Με άλλα λόγια, δεν αισθάνονται σεξουαλική έλξη αν πρώτα δεν αισθανθούν συναισθηματική έλξη.

Είναι το ίδιο με την ασεξουαλικότητα;

Σύμφωνα με το GLAAD, η ντεμισεκουαλικότητα είναι ένα υποσύνολο της ασεξουαλικότητας και σημαίνει έλλειψη σεξουαλικού προσανατολισμού ή σεξουαλικής έλξης. Ενώ οι ντεμισέξουαλ είναι παρόμοιοι με τους ασεξουαλικούς στο ότι δεν αισθάνονται σεξουαλική έλξη προς τους άλλους, για τους ντεμισέξουαλ η σεξουαλική έλξη εμφανίζεται όταν αναπτύξουν συναισθηματικό δεσμό.

Από που προέρχεται η λέξη;

Η λέξη demi, που σημαίνει «μισό» στα γαλλικά, βασίζεται στην έννοια τόσο της πρωτεύουσας όσο και της δευτερεύουσας έλξης.

Η κύρια έλξη βασίζεται στις πρώτες εντυπώσεις, όπως η εμφάνιση και η μυρωδιά, ενώ η δευτερεύουσα έλξη αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου και διαμορφώνεται από τη σχέση μεταξύ των ανθρώπων μετά την ανάπτυξη συναισθηματικών δεσμών.

Οι ντεμισέξουαλ δεν βιώνουν την κύρια έλξη αλλά μόνο τη δευτερεύουσα.

*Με πληροφορίες από Dailycaller και Μικροπράγματα Lifo

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024