Τα δύο αδέρφια, Μοχάμεντ και τον Αλαα, αγωνίζονται με διαφορετικά «χρώματα», όμως αυτό δεν τους κράτησε από το να αγκαλιαστούν σφιχτά κατά την τελετή έναρξης.

Η αγκαλιά δύο αδερφών από τη Συρία, που έγιναν πρόσφυγες λόγω του πολέμου, έγινε μια από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα δύο αδέρφια, Μοχάμεντ και τον Αλαα Μασό, αγωνίζονται με διαφορετικά «χρώματα», όμως αυτό δεν τους κράτησε από το να αγκαλιαστούν σφιχτά κατά την τελετή έναρξης.

Ο Μοχάμεντ εκπροσωπεί την πατρίδα τους, ενώ ο Αλαα συμμετέχει με την Ολυμπιακή ομάδα των προσφύγων. Η φωτογραφία των αδελφών Μάσο από την Τελετή Έναρξης, έκανε τον γύρο του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προς στιγμήν, δημιουργήθηκε σύγχυση, καθώς πολλοί πίστεψαν ότι τα δύο αδέλφια, που κατάγονται από το Χαλέπι, χωρίσθηκαν λόγω του πολέμου που ξέσπασε στην Συρία, το 2011.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς ο Μοχάμαντ και ο Αλαα, κατοικούν στην Γερμανία, όπου μετά από μακρύ κι επικίνδυνο ταξίδι, έφθασαν το 2015 και αφού εγκατέλειψαν ως πρόσφυγες την πατρίδα τους, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Ο 28χρονος Μοχάμαντ, θα εκπροσωπήσει τη Συρία στο τριάθλο, ενώ ο 21χρονος Αλαα συμμετέχει στην κολύμβηση. «Η φωτογραφία είχε τόση απήχηση, που δεν θα μπορούσαμε να φαντασθούμε», δήλωσε ο Σαφουάν Αλ Χίντι, διευθυντής επικοινωνίας της συριακής αποστολής.

Και πρόσθεσε: «Οι δύο αθλητές ζουν μαζί στη Γερμανία κι έφθασαν μαζί στο Τόκιο. Τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς τους, ζουν ακόμη στη Συρία. Η αγκαλιά τους, ήταν μία αυθόρμητη χειρονομία μεταξύ δύο αδελφών. Αλλά ορισμένα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, ερμήνευσαν διαφορετικά την ιστορία».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χίντι, ο Αλαα επέλεξε να συμμετάσχει στην ομάδα προσφύγων, διαβεβαιώνοντας ότι δεν είχε αποκλεισθεί από τη συριακή Ολυμπιακή ομάδα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr