Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο μαραθώνιος της Νέας Υόρκης επιστρέφει δυναμικά

Ο μαραθώνιος της Νέας Υόρκης επιστρέφει δυναμικά

Το Νοέμβριο, η καρδιά της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ θα χτυπά στον παλμό του δρόμου

Ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης, ένα από τα μεγαλύτερα events που διοργανώνονται στην πόλη κάθε χρόνο, θα επιστρέψει τον Νοέμβριο με ένα μειωμένο αριθμό δρομέων,σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυβερνήτη Andrew M. Cuomo.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την κανονική του ημερομηνία, την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, με περίπου 33.000 δρομείς (αντί για  55.000) να ξεκινούν από τη γραμμή εκκίνησης στη Γέφυρα Verrazzano-Narrows στο Staten Island. Ο αγώνας 26,2 μιλίων μέσω των πέντε δήμων, μήνες μετά την επιστροφή ομάδων και οπαδών σε γήπεδα μπέιζμπολ και κλειστούς χώρους, αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο στην ανάκαμψη της Νέας Υόρκης από την πανδημία κοραναϊού.

«Είναι το North Star», είπε ο Ted Metellus, διευθυντής αγώνων για την επιστροφή του μαραθωνίου. «Είναι αυτό που λέει ότι επιστρέψαμε!»

Η ανακοίνωση ήρθε την στιγμή που η Νέα Υόρκη αρχίζει επισήμως να βγαίνει από τους περιορισμούς που οδήγησαν στην ακύρωση του μαραθωνίου του περασμένου έτους. Με τους εμβολιασμούς να αυξάνονται και τα κρούσματα κοροναϊού να μειώνονται, η πόλη αρχίζει επανεκκίνηση ζωής και οικονομίας για τα καλά.

Για μήνες, αξιωματούχοι της πόλης και εμπειρογνώμονες υγείας βρίσκονται σε συζητήσεις με ηγέτες του New York Road Runners, του οργανισμού που κατέχει και λειτουργεί το μαραθώνιο, σχετικά με την κλίμακα του τρέχοντος αγώνα.

Οι υπεύθυνοι συμφώνησαν να μειώσουν το μέγεθος του γηπέδου φέτος για να αποτρέψουν τον υπερπληθυσμό, αν και οποιοδήποτε σχέδιο για τον έλεγχο του πλήθους κατά τη διάρκεια της πορείας – και τυχόν περιορισμοί που ενδέχεται να τους επιβληθούν – παραμένει ασαφές.

Ο μικρότερος αριθμός συμμετεχόντων θα συμβάλει στη μείωση του αριθμού των ατόμων με τα φέρι και τα λεωφορεία που μεταφέρουν δρομείς στο αρχικό χωριό στο Fort Wadsworth στο Staten Island και θα δημιουργήσουν περισσότερο χώρο για κοινωνικές αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων μόλις φτάσουν.

Η αλλαγή, ωστόσο, θα επιμηκύνει επίσης την ημέρα του αγώνα και η πόλη θα κλείσει τους δρόμους της για περισσότερες ώρες από το συνηθισμένο.

Για να αγωνιστούν, οι δρομείς θα πρέπει να βγουν με τεστ αρνητικοί στον τον κοροναϊό τις ημέρες πριν από τον αγώνα ή να δείξουν έγγραφο πλήρους εμβολιασμού, αν και οι διοργανωτές πρέπει να καθορίσουν συγκεκριμένες πολιτικές σχετικά με το πότε θα διεξαχθούν τα τεστ, ποιος θα πληρώσει για αυτά και τις συνέπειες για κάποιον που θα βγει θετικός.

Οι δρομείς δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια της πορείας. Αυτές οι απαιτήσεις μπορεί να αλλάξουν, είπε ο Metellus, καθώς οι διοργανωτές παρακολουθούν συνεχώς την αλλαγή καθοδήγησης από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καθώς και από τις κρατικές και τοπικές εντολές.

Προς το παρόν, η οργάνωση είπε ότι επανεξετάζει σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει συνωστισμό, συμπεριλαμβανομένης της επανεξέτασης των σταθμών βοήθειας, οι οποίοι συνήθως είναι εγκατεστημένοι σε κάθε μίλι του μαθήματος. Οι πρώτες βοήθειες θα παραμείνουν σε κάθε δείκτη μίλι, αλλά οι σταθμοί ενυδάτωσης μπορεί να είναι πιο μακριά, με τους εθελοντές να ακολουθούν διάφορες οδηγίες ασφαλείας.

Ως γνωστόν, επίσης, πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις βασίζονται στον μαραθώνιο για να συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο. Ωστόσο, το New York Road Runners βασίζεται επίσης σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για ένα σημαντικό μέρος των εσόδων του, καθώς οι φιλανθρωπικές οργανώσεις πληρώνουν περίπου τρεις φορές περισσότερο από ό, τι ένας μεμονωμένος δρομέας για να εξασφαλίσει μια θέση στον αγώνα. Το ατομικό τέλος εγγραφής για τον αγώνα 2020 ήταν 295 $!

Οι διοργανωτές αναμένουν ότι το ενδιαφέρον για τυχόν ανιχτές θέσεις θα είναι υψηλό. Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης, που είχε προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου, υπεγράφη  ήδη από περισσότερους από 9.000 δρομείς.

Οι διοργανωτές δεν μπορούν να σχεδιάσουν επαρκώς το πώς θα ανταποκριθούν οι Νεοϋορκέζοι στον αγαπημένο τους μαραθώνιο που επιστρέφει και στους πέντε δήμους. Παρόλο, όμως, που υπάρχουν σημαντικές τροποποιήσεις στην εμπειρία του μαραθωνίου «εξακολουθεί να είναι η Νέα Υόρκη», δήλωσε ο Metellus. «Η πόλη αυτή θα ζήσει και θα αναπνεύσει.»

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024