Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολεμικό σκηνικό στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ξεκίνησε και χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

Πολεμικό σκηνικό στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ξεκίνησε και χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

«Αεροπορικές δυνάμεις και δυνάμεις εδάφους των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) επιτίθενται τώρα στη Λωρίδα της Γάζας» αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, χωρίς να δίνονται προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες

Οι φόβοι για κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνιων μαχητών με αποτέλεσμα μια νέα πολεμική σύρραξη παίρνουν σάρκα και οστά, με τον στρατό του Ισραήλ να ξεκινά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο ανελέητος βομβαρδισμός από αέρος συνεχίζεται.

«Αεροπορικές δυνάμεις και δυνάμεις εδάφους των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) επιτίθενται τώρα στη Λωρίδα της Γάζας» αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, χωρίς να δίνονται προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες.

Πυροβολικό, άρματα μάχης και πεζικό βρίσκονται στα σύνορα και πραγματοποιούν επιθέσεις, σύμφωνα με δημοσιογράφο του ισραηλινού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα Kan 11.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Τζόναθαν Κόνρικους, επιβεβαίωσε αρχικά ότι ισραηλινοί στρατιώτες έχουν μπει στον παλαιστινιακό θύλακα. Ωστόσο, μετά από αντιφατικές πληροφορίες και σύγχυση που δημιουργήθηκε, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ φέρεται να διαμηνύουν πως δεν έχουν πραγματοποιήσει -ακόμη τουλάχιστον- εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά οι χερσαίες δυνάμεις τους επιχειρούν από τα σύνορα.

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας Haaretz και του Economist έγραψε στο Twitter: «Η γραμμή του ισραηλινού στρατού τώρα -μετά από μια σειρά αντιφατικών ενημερώσεων τις τελευταίες δύο ώρες- είναι ότι δεν υπάρχουν ισραηλινά στρατεύματα εντός της Λωρίδας της Γάζας αυτή τη στιγμή».

Μάλιστα, τη διαρροή αυτή αναπαράγει και το γαλλικό πρακτορείο, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του IDF, ενώ ακολούθησε διευκρίνιση από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής των «Times of Israel».

«Διευκρίνιση: δεν υπάρχουν επί του παρόντος στρατεύματα του IDF μέσα στη Λωρίδα της Γάζας. Οι δυνάμεις αέρα και εδάφους του IDF πραγματοποιούν χτυπήματα σε στόχους προς τη Λωρίδα της Γάζας».


Νετανιάχου: Προειδοποίησα για βαρύ τίμημα – Η επιχείρηση θα συνεχιστεί

«Είπα ότι θα απαιτήσουμε βαρύ τίμημα από τη Χαμάς» δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγο μετά την ανακοίνωση του IDF.

«Το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με μεγάλη ένταση. Αυτή δεν είναι η τελευταία λέξη και αυτή η επιχείρηση θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται».

Περισσότερες από 150 αεροπορικές επιθέσεις

Καθώς το Ισραήλ πραγματοποιεί εκτεταμένο βομβαρδισμό σε όλη τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Χαμάς ισχυρίζονται ότι πάνω από 150 ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία λεπτά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της οργάνωσης, ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις ανέρχεται τώρα σε 109, ανάμεσα στους οποίους δεκάδες παιδιά.

Σε καταφύγια οι Ισραηλινοί – Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι Παλαιστίνιοι

Όπως μεταδίδουν οι Times of Israel, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διατάσσουν όλους όσοι βρίσκονται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων να εισέλθουν σε καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι νεωτέρας.

Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο, καθώς ο στρατός αναμένει αντίποινα από τους Παλαιστίνιους μαχητές.

Από την πλευρά του ο ανταποκριτής του Al Jazeera στη Γάζα, Safwat al-Kahlout, κάνει λόγο για τεράστιο κύμα ισραηλινών επιθέσεων από αέρος, καθώς και από τη στεριά όπου έχουν παραταχθεί τανκς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Μετά τις επιθέσεις, υπάρχουν κλήσεις για ασθενοφόρα καθώς αρκετοί είναι οι τραυματίες. Οι υπηρεσίες ασθενοφόρων ωστόσο δυσκολεύονται να φτάσουν στις περιοχές που υπάρχει ανάγκη, καθώς σημαντικοί άξονες του οδικού δικτύου έχουν υποστεί ζημιές από τον ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες οικογένειες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όπως άλλωστε φαίνεται και σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στα σύνορα επίγειες δυνάμεις

Επίγεια στρατεύματα ξεκίνησαν να αναπτύσσονται στα σύνορα με τον θύλακα την Πέμπτη, με εκπρόσωπο του IDF να επιβεβαιώνει ότι υπήρχαν «διάφορα στάδια προετοιμασίας επιχειρήσεων εδάφους».

Ο ισραηλινός επιτελάρχης αντιστράτηγος Αβίβ Κοχάβι είχε ήδη ετοιμάσει σχέδιο χερσαίας επέμβασης στη Γάζα και περίμενε την έγκριση από την κυβέρνηση, όπως και έγινε.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024