Μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας, στην Αυστραλία απέδειξε μεταξύ άλλων ότι ένα στα τέσσερα ζευγάρια δεν πλένει τα χέρια του πριν τις ερωτικές περιπτύξεις του με συνέπεια να μεταδίδουν μικρόβια στον/ην σύντροφο. Η ίδια μελέτη απέδειξε ότι επιβάλλεται να πλένονται τα χέρια πριν ή μετά από κάθε ερωτική επαφή αφού μπορεί να μεταδώσουν διάφορες ασθένειες.

Γιατί είναι σημαντικό να πλένεις τα χέρια σου, ακόμη και στο σεξ;

Το πλύσιμο των χεριών πριν από κάθε σεξουαλική επαφή είναι βασικό για την πρόληψη λοιμώξεων. Και μπορεί όλοι να θεωρούν πως η καθαριότητα είναι προαπαιτούμενο αλλά είσαι σίγουρη πως τηρείς όλους τους κανόνες της υγιεινής ακόμη και στο σεξ; Αν για παράδειγμα κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών παιχνιδιών ή για τις ανάγκες του πρωκτικού ο καλός σου πιάσει με τα δάχτυλά του την περιοχή του πρωκτού, τότε καταλαβαίνεις πως επιβάλλεται να πλύνει τα χέρια του πριν συνεχίσετε με διαφορετικά παιχνίδια.

Διότι αν τα δάχτυλά του ή και τα δικά σου έρθουν σε επαφή με την ευαίσθητη περιοχή σου δίχως να έχει προηγηθεί πλύσιμο με σαπούνι τότε υπάρχει μεγάλο ρίσκο για εμφάνιση κάποιας λοίμωξης. Άλλωστε, το πλύσιμο των χεριών σε γλιτώνει κι από τις ανόητες ανησυχίες σου περί εγκυμοσύνης. Αν είσαι κι εσύ ανάμεσα σε αυτές τις γυναίκες που φοβούνται πως μπορεί να μείνουν έγκυες επειδή ο σύντροφός σου αλλάζοντας το… «σκουφάκι» του άφησε υπολείμματα στην εξωτερική πλευρά του καινούριου προφυλακτικού μάθε πως το σαπούνι λόγω του ph του εξουδετερώνει το σπέρμα. Βέβαια η παραπάνω ανησυχία, όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενες αναρτήσεις μας, δεν έχει υπόσταση αφού τα σπερματοζωάρια επιζούν για ώρες μόνο στο υγρό και ζεστό κολπικό περιβάλλον. Εκτεθειμένα στον αέρα εξουδετερώνονται μόνο σε λίγα λεπτά, οπότε η γονιμοποίηση κατ΄ αυτόν τον τρόπο είναι απλά αδύνατη.

Και με τον ιό του AIDS τι γίνεται;

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ο HIV δεν μεταδίδεται με τη χειραψία παρά μόνο με το αίμα ή την σεξουαλική επαφή δίχως προφυλάξεις. Ωστόσο, το πλύσιμο των χεριών προλαμβάνει από άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως για παράδειγμα ο έρπης αλλά και άλλες λοιμώξεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο