Το 1954, η κάλυψη των δραστηριοτήτων της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ελεγχόταν αυστηρά από το Παλάτι.

Το ίδιο έγινε και με την περιοδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στην Αυστραλία.

Αλλά ένα μικρό περιστατικό που αμέσως λογοκρίθηκε από τηλεοπτικό συνεργείο τράβηξε την προσοχή του συγγραφέα Άντριου Μάκι και πυροδότησε τη φαντασία του για το τι θα μπορούσε να συνέβη παρασκηνιακά.

Για να βοηθήσει στην εξέλιξη της ιστορίας, ο συγγραφέας στο μυθιστόρημά του «The Tour» εφηύρε πλήρως φανταστικούς χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων των δίδυμων αδελφών, Ντέιζι και Βάιολετ, οι οποίες βιώνουν τα δικά τους δράματα, ενώ προσφέρουν υπηρεσίες στην κουστωδία.

Οι 19χρονες πανομοιότυπες δίδυμες δεν μπορούν να πιστέψουν την τύχη τους, όταν προσλαμβάνονται ως υπηρέτριες για να συνοδεύσουν την κυρία επί των τιμών της βασίλισσας στη βασιλική περιοδεία στην Αυστραλία.

Είναι απλώς το εισιτήριο που χρειάζονται μακριά από το κρύο, τη γκρίζα Αγγλία και την ένταση που δημιουργείται στο σπίτι τους από την απώλεια των γονέων τους.

Όμως το ταξίδι με το SS Gothic και η άφιξη στην Αυστραλία απέχουν πολύ από τη λαμπερή περιπέτεια που προσδοκούν και η σχέση τους γίνεται ακόμα πιο τεταμένη, όταν η μία ανακαλύπτει την αδίστακτη πράξη προδοσίας της αδελφής της.

Βασισμένο σε ένα από τα σημαντικότερα αληθινά γεγονότα στην ιστορία της Αυστραλίας, την περιοδεία της Ελισάβετ Β’, αμέσως μετά τη στέψη της, το μυθιστόρημα όπως αναφέρει σχετικά το ΑΠΕ, προβάλλει ρήξεις και αντιπαλότητες που υπάρχουν σε κάθε οικογένεια, βασιλική ή όχι.

Η Ελισάβετ B’ και ο Φίλιππος επισκέφθηκαν περίπου 57 πόλεις της Αυστραλίας στο πλαίσιο της περιοδείας που διήρκεσε δύο μήνες. Το 75% του πληθυσμού της χώρας τους είδε με τα μάτια του.

Ο Άντριου Μάκι είναι κινηματογραφικός παραγωγός και διανομέας, ιδιοκτήτης της εταιρείας Transmission Films.

Τον γοήτευαν πάντα όσα συνέβαιναν στη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου. Το «The Tour» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr