Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι λόγοι που τα νεύρα καταστρέφουν μια σχέση

Οι λόγοι που τα νεύρα καταστρέφουν μια σχέση

Είναι προφανές ότι μια σχέση που απαρτίζεται από άτομα που νευριάζουν μονίμως, δεν πρόκειται να εξελιχθεί περαιτέρω

Μια σχέση, είναι στην ουσία ένας τρόπος για να μπορούν δύο άνθρωποι να αλληλεπιδρούν και να μοιράζονται τα συναισθήματά τους, συνήθως σε αποκλειστικό πλαίσιο…Όταν όμως ο ένας από τους δύο ή και οι δύο έχουν νεύρα τότε τα πράγματα καταστρέφονται…

Εμπιστοσύνη

Είναι λογικό ο σύντροφός σου να μη σε εμπιστεύεται όταν θέλει να σου πει κάτι και εσύ τον κρίνεις ή του μιλάς με νεύρα και τουπέ. Αυτό πρακτικά τον κάνει να μη νιώθει άνετα στο να σε προσεγγίσει.

Επικοινωνία

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες μιας σχέσης μαζί με αυτόν της εμπιστοσύνης, είναι η επικοινωνία. Αν δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη, η επικοινωνία δεν είναι καλή ή και το αντίστροφο.

Το να ανταλλάσσετε τις απόψεις σας με νεύρα, καθιστά τη σχέση στον τομέα της συνεννόησης, αρκετά δυσλειτουργική.

Τοξικότητα

Σαφέστατα και είναι ψυχολογικά και συναισθηματικά τοξικό το να μην επικοινωνείς με το καλύτερο «ύφος» που θα μπορούσες και εσύ και αυτός να επικοινωνήσετε.

Η τοξικότητα σημαίνει ότι οι συμπεριφορές, δύνανται να παρεκτρέπονται, να μην είναι σωστές, να μην μπαίνουν όρια. Μέσω των νεύρων στην ουσία κανονικοποιείται ένα μοτίβο ασταθούς επικοινωνίας, με εξίσου ασταθή και έντονα συναισθήματα.

Δεν ταιριάζετε

Το ότι φωνάζετε ο ένας στον άλλον, από τη μια θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι ως ζευγάρι έχετε τα προβλήματά σας και θα μπορούσατε να τα λύσετε πηγαίνοντας σε έναν ειδικό επί του θέματος.

Από την άλλη, θα μπορούσε να υφίσταται και η πιθανότητα του να μην ταιριάζετε σαν άνθρωποι μεταξύ σας και αυτό είναι οκ. Αρκεί ωστόσο να μπείτε στη διαδικασία να το αποδεχθείτε και να μη μένετε σε αυτήν τη σχέση.

Το να συζητάτε τα προβλήματά σας σε ένα ήρεμο πλαίσιο είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή που έχετε. Τίποτα δεν επιλύεται με νεύρα, ένταση, και δραματικές-γλαφυρές περιγραφές. Στο τέλος της ημέρας, είστε και οι δύο σύντροφοι. Μην το ξεχνάτε αυτό, οφείλετε να σέβεστε ο ένας τον άλλον!

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024