Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Αλίαρτου - Θεσπιέων στο in.gr: Η ατομική ευθύνη θα καθορίσει την πορεία

Δήμαρχος Αλίαρτου – Θεσπιέων στο in.gr: Η ατομική ευθύνη θα καθορίσει την πορεία

Ο δήμαρχος Αλίαρτου-Θεσπιέων μίλησε αποκλειστικά στο in.gr μετά την απόφαση για αυστηρή καραντίνα

Μετά την απόφαση για αυστηρό lockdown στο δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο, Γιώργο Ντασιώτη, ο οποίος μας περιέγραψε μια κατάσταση που μόνο ιδεατή δεν φαντάζει. Απολύτως γνώστης των αυτοδιοικητικών θεμάτων και θιασώτης της ατομικής ευθύνης δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του ακόμη και αν η τοποθέτηση του στεναχωρήσει κάποιους δημότες του.

«Η κατάσταση ξέφυγε. Το πρόβλημα είναι για κάποιους πως νιώθουν βέβαιοι πως δεν πρόκειται να κολλήσουν κοροναϊό και δεν λαμβάνουν μέτρα προστασίας. Υπάρχουν και αρνητές και συνωμοσιολόγοι όπως παντού μάλλον. Προσωπικά δεν μπορώ να ξέρω πόσοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε σπίτια στις γιορτές ούτε τον ακριβή αριθμό όσων παρευρέθηκαν στις εκκλησίες. Όσο και αν άκουσα διάφορα παρών δεν ήμουν ώστε να τα επιβεβαιώσω. Ευθύνες έχουμε όλοι. Το πόσοι άνθρωποι όμως θα επισκεφτούν ένα σπίτι είναι κάτι που ξεπερνάει το ρόλο μου ως δήμαρχο. Ούτε σε κάθε εκκλησία μπορώ να βρίσκομαι και να εμποδίζω τον κόσμο να εισέλθει. Ως δημοτική αρχή, ας κριθώ και μάλιστα με τον σκληρότερο τρόπο, αν άνοιξα κάποιο στάδιο ή γήπεδο, ή άλλο δημοτικό χώρο. Ας κριθώ αν οι υπάλληλοι δεν τήρησαν τα μέτρα προστασίας ή ακόμη και αν δεν είχα τονίσει την επικινδυνότητα του ιού σε όλο το μήκος και το πλάτος των διοικητικών ορίων του δήμου».

Αυτό που απασχολεί τον δήμαρχο είναι η εφοδιαστική αλυσίδα από εδώ και στο εξής, αν δηλαδή τα καταστήματα τροφίμων θα παραμείνουν ανοικτά για το κοινό, αλλά για αυτό περιμένει το ΦΕΚ για να μάθει περισσότερα.

Ο δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων πάντως στο πρόσφατο lockdown εφάρμοσε μια αρκετά καινοτόμα διαδικασία εξυπηρέτησης των δημοτών στις Θεσπιές. «Ως γνωστόν τα καταστήματα ήταν κλειστά. Οπότε ως δημοτική αρχή ήρθαμε σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες να δέχονται παραγγελίες για τρόφιμα από τους δημότες τις ώρες μεταξύ 8 και 10.30. Με δική τους ευθύνη συσκεύαζαν τα προϊόντα, συνεννοούνταν τον τρόπο πληρωμής με τους πελάτες και εμείς ως δήμος αναλαμβάναμε την παράδοση των προϊόντων στα σπίτια από τις 10.30 έως τις 1.30 το μεσημέρι. Με πολύ προσπάθεια και εδώ οφείλω να ευχαριστήσω δημοσίως τις υπηρεσίες του δήμου που υπερβάλλαν εαυτούς, καταφέραμε και εξυπηρετήσαμε για μέρες τους 800 κατοίκους των Θεσπιέων. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί επουδενή να συμβεί στο σύνολο του δήμου των 12 χιλιάδων ανθρώπων και των αρκετών οικισμών. Για αυτό σας λέω πως πρέπει να δω ακριβώς τι προβλέπεται για να δούμε πως θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε σε συνεργασία με τις αρχές τα επόμενα βήματα», μας δήλωσε ο δήμαρχος Ντασιώτης και κλείνοντας ανέφερε:

«Δεν θα σταματήσω να το λέω. Η ατομική ευθύνη του καθενός θα διαδραματίσει τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτή την πανδημία».

Η ανάρτηση στο social media

Πριν 8 ώρες ο δήμαρχος είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το προφητικό αυτό κείμενο:

«Και να λοιπόν που, ενώ καίγονται τα μπατζάκια μας με μεγάλη τοπική διασπορά του κορονοϊού ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΕΣ ΣΥΡΡΟΕΣ και προσπαθούμε να διαχειριστούμε ριπές προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από ανόητες συμπεριφορές, που ζούμε τη μεταβολή του Δημαρχείου σε κέντρο αναφοράς εμπύρετης κατάστασης ασθενών που για κάποιο ανεξήγητο λόγο θεωρούν ότι πρέπει να το λένε στο Δήμαρχο και όχι στο γιατρό , που εδώ και είκοσι μέρες, επί είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο ασχολούμαστε μόνο με την αποσόβηση των συνεπειών συγκεκριμένων δραστηριοτήτων που έβλαψαν το κοινωνικό σύνολο και δυστυχώς προβλέπεται συνέχεια, που εξαιτίας αυτών των συμπεριφορών, κάποιες ζωές κινδυνεύουν και ίσως επέλθουν και μέτρα που θα αποτελειώσουν τη ρημαγμένη τοπική οικονομία, που φωνάζουμε, γράφουμε και επισημαίνουμε τις ευθύνες του κάθε καθενός έναντι του κοινωνικού συνόλου, που έχουμε εγκαταλείψει κάθε άλλη δημοτική δραστηριότητα και φυσικά προσωπική ζωή, που σημειώνουμε ήδη κρούσματα σε υπαλλήλους και σε στελέχη μας που μπήκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και λαβώθηκαν, που με μαθηματική ακρίβεια τα επόμενα κρούσματα θα είμαι εγώ και οι υπόλοιποι συνεργάτες μου γιατί παραμένουμε στην πρώτη γραμμή, που ενώ συμβαίνουν αυτά και άλλα πολλά, κάποιοι -και μάλλον πολλοί- συνήθεις ύποπτοι, προγραμματίζουν ανέμελα τις ΙΔΙΕΣ ΣΥΡΡΟΕΣ για να φωτιστούν, που με θλίψη το λέω, ότι νομίζω πως είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε στη φάση του ΦΩΤΑΔΙΣΜΟΥ…. όσοι επιζήσουμε φυσικά, που με οργή αναρωτιέμαι γιατί ορισμένοι νομίζουν πως δικαιούνται να κάνουν ότι θέλουν, δοκιμάζοντας τις αντοχές της κοινωνίας και τις προσωπικές μας ;;; ΟΥΦ!! ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ και όχι φυσικά από το κείμενο….

ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ, λοιπόν, πως :

Στο ΔΗΜΟ ΜΑΣ υπάρχει ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ και οποιαδήποτε συρροή ενέχει πολύ σοβαρό κίνδυνο ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ..

ΜΕΤΑ και από αυτή την ενημέρωση ο καθένας ας αναλάβει τις ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ. Μάλλον θα αναζητηθούν.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΟ ΦΩΤΙΣΜΟ!!»

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024