Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αυτοκρατορία των video games αντεπιτίθεται στην καραντίνα

Η αυτοκρατορία των video games αντεπιτίθεται στην καραντίνα

Τα βιντεοπαιχνίδια ανέλαβαν το 2020 έναν σημαντικό ρόλο, λειτουργώντας ως κοινωνικοί χώροι συγκέντρωσης μέσα σε μια χρονιά που η πανδημία του νέου κοροναϊού και τα παρατεταμένα lockdown, άλλαξαν τα πάντα

Τα βιντεοπαιχνίδια δίνουν εδώ και πολύ καιρό στους gamers την ευκαιρία να ξεφύγουν από την πραγματικότητα.

Ειδικά το 2020 ωστόσο, ανέλαβαν έναν ακόμα σημαντικό και πολύ μεγαλύτερο ρόλο, λειτουργώντας ως κοινωνικοί χώροι συγκέντρωσης,  καλύπτοντας επείγουσες ανάγκες που προέκυψαν μέσα σε μια χρονιά, που η πανδημία του νέου κοροναϊού και τα παρατεταμένα lockdown, άλλαξαν τα πάντα σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Οι αλλαγές που ήρθαν το 2020 στο χώρο του gaming πιθανότατα θα καθορίσουν και την εξέλιξή του μετά την πανδημία.

Ενώ πολλοί είναι εκείνοι που ενώ εν μέσω lockdown έπαιξαν πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά σε κάποια κονσόλα, πιθανώς θα  μειώσουν τις ώρες μετά τη λήξη των «λουκέτων», άλλοι θα διατηρήσουν το gaming ως κεντρικό πυλών της κοινωνικής τους ζωής.

Εάν το 2019 ήταν η χρονιά που οι γονείς έθεσαν σοβαρά χρονικά όρια για το gaming, το 2020 ήταν το έτος που αυτά τα όρια πετάχτηκαν από το παράθυρο.

Για πολλούς μαθητές, ειδικά για εφήβους και 20αρηδες, η καραντίνα σήμαινε περισσότερο χρόνο μπροστά από μία οθόνη – συμπεριλαμβανομένης της χρήσης παιχνιδιών όπως το Roblox και το Minecraft ως τρόποι κοινωνικοποίησης ενώ βρίσκονται σε κοινωνική αποστασιοποίηση.

Αυτό εκτόξευσε στα ύψη τόσο τα ποιοτικά όσα και τα ποσοτικά στατιστικά για πολλά video games

Το Minecraft, για παράδειγμα, μετά την έναρξη της πανδημίας σημείωσε αύξηση κατά 90% στις multiplayer συνεδρίες του.

Το big bang του mobile gaming

Εκτός από τις κονσόλες παιχνιδιών όμως τεχνολογικοί κολοσσοί επένδυσαν και σε μια ακόμα μορφή ψυχαγωγίας.

Ο λόγος για το mobile gaming, το οποίο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος αφού οι κατασκευαστές smartphone ποντάρουν τα ρέστα τους σε οθόνες και γρήγορους επεξεργαστές και οι developpers δεν σταματούν να προγραμματίζουν νέα παιχνίδια.

Η θέρμη με την οποία επιδίδονται οι εταιρείες στην αρένα του gaming οφείλεται φυσικά και στην πανδημική κρίση, η οποία έκλεισε πολύ κόσμο στο σπίτι και εκτίναξε τα νούμερα τόσο της συνδρομητικής όσο και των online games.

Αξίζει ενδεικτικά να σημειωθεί ότι η παγκόσμια αγορά των παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές σημείωσε ιστορικό ρεκόρ στη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2020 με τα downloads αλλά και τις δαπάνες για mobile games να εκτοξεύονται με αφορμή το lockdown.

Οι ειδικοί του χώρου επιμένουν ότι η άνοδος θα συνεχιστεί και τονίζουν στις εκτιμήσεις τους πως οι δαπάνες του mobile gaming θα ξεπεράσουν αυτές για επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια σε κονσόλες κατά 2,8 φορές και 3,1 φορές αντίστοιχα.

(με πληροφορίες από axios.com)

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024