Ο Ρωμανός Καπέλης αποφάσισε να αφήσει τις λέξεις του να μλήσουν αντί για αυτόν.

Γεννημένος το 1996, ο πρωτοεμφανιζόμενος στα γράμματα συγγραφέας είχε την τύχη το εγχείρημά του να φέρει την σφραγίδα των θρυλικών εκδόσεων του πολύπειρου Γιώργου Χρονά, «Οδός Πανός».

Αυτό σχεδόν αρκεί για την υπόσχεση ενός απολαυστικού βιβλίου, ενός βιβλίου από αυτά για τα οποία μιλάμε στα social και στους φίλους μας. Κυρίως, από αυτά που αγαπάμε να διαβάζουμε απνευστί, ιδανικά κάποιο βράδυ χειμωνιάτικο και λίγο μελαγχολικό σαν αυτά που ζούμε στην παράξενη εποχή μας.

Όλες οι εποχές, ιδίως οι παράξενες, αξίζουν τα δικά τους έργα, τα κείμενα που θα αποτελέσουν ωδή και αποκάλυψή τους. Πάντα οι νέοι αποτυπώνουν ιδέες με τρόπο ίσως τραχύ, πάντως αποκαλυπτικό των συναισθημάτων που προξενεί η σύγχρονη πραγματικότητα. Ο Ρωμανός Καπέλης, με εύγλωττη πένα και ατίθαση φαντασία, εξουσιοδοτεί έναν αμφιλεγόμενο ήρωα, τον Αντόν, να μιλήσει για τον βίο που διάγει, μέσα από συνεχείς εκπληρώσεις ονείρων για ευεξία και επιτυχία.

Πόσο μικρή είναι, τελικά, η απόσταση ανάμεσα στην δυστυχία και την ευτυχία; Τι επιτάσσουν οι άγραφες νόρμες των καιρών;

Όπως κάθε λογοτεχνικό έργο που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το συγκεκριμένο δεν φιλοδοξεί να διδάξει ή να δώσει βιαστικές απαντήσεις. Αντί αυτού, θέτει ενδιαφέροντα ερωτήματα και βάζει τον αναγνώστη σε απαιτητικές συλλογιστικές τροχιές, χωρίς όμως να τον κουράζει ή να τον κάνει να πλήξει.

«Σας οικτίρω στοργικά, βαυκαλίζομαι εξωτερικά», μας λέει στο σκωπτικό βιογραφικό του σημείωμα ο Ρωμανός Καπέλης και πιάνει τον ήρωά του από το χέρι για να τον οδηγήσει όλο ρίσκο και τρέλα σε δρόμους δράσης και σκέψης που επιβεβαιώνουν ρεαλιστικά την προδιαγεγραμμένη πορεία των ανθρώπων.

Μισό λεπτό, όμως, Τελικά, η κατασκευή μας μας προδιαθέτει για την ευτυχία ή την δυστυχία; Και αν υποθέσουμε ότι γνωρίζουμε την απάντηση, αυτό έχει καμία σημασία τελικά;

Η συνέχεια στις σελίδες του βιβλίου «Ευτυχώς, δυστυχία» που απευθύνεται σε απαιτητικούς αναγνώστες, αλλά και σε όλους εσάς που θέλετε να έχετε επαφή με ό, τι πιο φρέσκο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά της παραγωγής λόγου αυτήν την στιγμή. Διατίθεται σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καθώς και διαδικτυακά, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκδοσης υπογράφει ο Γιώργος Ταλιάκης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr