Το γραφείο πειραματικής αρχιτεκτονικής Bureau γκρέμισε ένα κτίριο και το έχτισε ξανά, για να δημιουργήσει ένα σπίτι για τον φανταστικό πρωταγωνιστή της ταινίας «The Servant» του 1963.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το dezeen, το Mr Barrett’s House είναι ένα πρώην γκαράζ και διαμέρισμα στη Γενεύη της Ελβετίας.

Ο ιδρυτής του γραφείου Daniel Zamarbide χρησιμοποίησε μια διαδικασία που περιγράφει ως «χειρουργική επέμβαση» για να μπορέσει να κάνει ανοίγματα στο κτίριο, να αλλάξει τελείως ό,τι είχε μέσα και στη συνέχεια να το διαμορφώσει ξανά, δίνοντάς του μια πιο περίπλοκη διάταξη.

Εσωτερική και εξωτερική αρχιτεκτονική

«Όλα έχουν δημιουργηθεί από μέσα προς τα έξω», είπε. «Υπάρχει μια σαφής λογική να γίνεται έτσι η αλλαγή, όταν έχουμε να κάνουμε με ιδιωτικούς χώρους».

Το πάνω μισό του κτηρίου, το οποίο έχει τη μορφή παραδοσιακού αλπικού σαλέ, αφαιρέθηκε πλήρως και αναδιαρθρώθηκε. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε βάση σκυροδέματος του ίδιου του κτηρίου.

Το Bureau ήταν τότε ελεύθερο να δημιουργήσει έναν εντελώς νέο εσωτερικό χώρο, πιο κατάλληλο για τη δραματικότητα της ταινίας.

«Το διαμέρισμα παίζει πολύ ενεργό ρόλο στην δημιουργία δραματικότητας», δήλωσε ο Zamarbide.

Η νέα διάταξη 70 τετραγωνικών μέτρων είναι ανοιχτή, με χώρους διπλού ύψους που εκτείνονται από το ισόγειο έως την οροφή.

Τα παράθυρα και τα ανοίγματα παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν τη ρύθμιση. Είναι προσεκτικά οργανωμένα ώστε να παρέχουν θέα μεταξύ των δωματίων, ενώ μεγάλα, κυκλικά παράθυρα τρυπούν τους εξωτερικούς τοίχους.

Τα πάνελ από κόντρα πλακέ βρίσκονται σχεδόν σε κάθε επιφάνεια του σπιτιού, από τους τοίχους και τις οροφές, μέχρι την πόρτα και τα ντουλάπια.

Υπάρχει επίσης μια σκάλα που στηρίζεται σε έναν από τους τοίχους. «Οι δύο όροφοι συνδέονται μέσω μιας σειράς σχετικά περίπλοκων τμημάτων…» προσέθεσε ο Zamarbide.

«Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε πλούσια συναισθήματα, ιδιάζουσες εικόνες που μπορούν να εμπλουτίσουν την εμπειρία που προσφέρει αυτή η κατοικία», κατέληξε.

Ο Zamarbide ξεκίνησε το στούντιο Bureau το 2017, με γραφεία στη Γενεύη και τη Λισαβόνα. Πριν από αυτό, ήταν συν-διευθυντής του Bureau A, ενός στούντιο με το οποίο συνεργάστηκε με τον αρχιτέκτονα Leopold Banchini.

Τα προηγούμενα έργα του περιλαμβάνουν μια ξύλινη καμπίνα κρυμμένη μέσα σε έναν τεχνητό βράχο και ένα φουσκωτό νυχτερινό κέντρο PVC.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο