Μια σχέση και ένας γάμος, θέλουν αρκετή δουλειά για να πετύχουν. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν στο παρόν ήδη ορισμένα προβλήματα…

Δουλειές σπιτιού και περισσότερο σεξ

Το να μοιράζεσαι τις δουλειές του νοικοκυριού θα μπορούσε να κάνει μια πολύ «καυτή» σεξουαλική ζωή.

Μια μελέτη του 2015 από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που αναλαμβάνουν καθήκοντα καθαριότητας, ανέφεραν υψηλότερη ικανοποίηση στη σχέση στον ερωτικό τομέα, σε σχέση με τα ζευγάρια που ασχολήθηκαν λιγότερο ή που άφηναν την καθαριότητα σε έναν σύντροφο.

Προφανώς, όταν οι άνδρες στη μελέτη θεώρησαν ότι έκαναν δίκαιη συνεισφορά στις δουλειές των νοικοκυριών, το ζευγάρι είχε περισσότερο σεξ και κάθε σύντροφος ανέφερε περισσότερη σεξουαλική ικανοποίηση.

Η φάση του μήνα του μέλιτος μπορεί να είναι μύθος

Σύμφωνα με ερευνητές στο Αυστραλιανό Κέντρο Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Deakin, τα ζευγάρια είναι πιο ευτυχισμένα μετά το πρώτο έτος του γάμου τους.

Επιπλέον, οι νεόνυμφοι ανέφεραν ότι έχουν χαμηλότερο σκορ ευτυχίας από τα ζευγάρια που είχαν παντρευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα

Η επικεφαλής ερευνήτρια Melissa Weinberg αποδίδει τα ευρήματα σε ζευγάρια που έχουν ένα αίσθημα θλίψης μόλις τελειώσει ο γάμος και αρχίζει ο πραγματικός έγγαμος βίος.

Επίσκεψη σε σύμβουλο

Τα περισσότερα ζευγάρια περιμένουν έξι χρόνια πριν πάνε σε συμβουλευτική γάμου – αλλά θα πρέπει να πάτε νωρίτερα.

Το μέσο ζευγάρι που επισκέπτεται έναν σύμβουλο γάμο δυσκολευόταν ήδη για περίπου έξι χρόνια. Μέχρι τότε, ορισμένοι θεραπευτές λένε ότι η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Είναι πολύ πιο έξυπνο να πάτε μόλις αρχίσετε να τα παίρνετε όλα σοβαρά, όταν τα πράγματα ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας πηγαίνουν σχετικά ομαλά, δήλωσε ο Ryan Howes, ψυχολόγος στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, στο HuffPost.

«Είναι εντάξει να πηγαίνεις στη συμβουλευτική όταν τα πράγματα φαίνονται -καλά-, ώστε να είσαι πιο ανθεκτικός όταν δεν είναι», εξήγησε.

«Ακόμα και οι πιο δυνατοί γάμοι θα συναντήσουν τελικά δύσκολους καιρούς, και είναι καλό να είναι εξοπλισμένοι όταν έρχονται».

Πηγή: huffpost.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο