Από τους νεότερους εκπροσώπους της κρητικής παράδοσης και ιδιαίτερα αγαπητός στο νεανικό κοινό ο Γιώργος Νικηφόρος Ζερβάκης θα εμφανιστεί στη μουσική σκηνή Σφίγγα μαζί με τον Βασίλη Σκουλά στις 21 Μαρτίου.

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ένας από τους πιο εκφραστικούς ερμηνευτές και ανήσυχους δημιουργούς του σύγχρονου τραγουδιού, καταθέτει τη δίκη του πρόταση τολμώντας να πειραματιστεί και να χρησιμοποιήσει σύγχρονες μουσικές φόρμες, δημιουργώντας ένα προσωπικό ύφος. Τραγούδια όπως τα «Έχω μια σκέψη», «Η στιγμή αρκεί», «Κορώνα-Γράμματα», «Να σταθώ στα πόδια μου» και άλλα έχουν αγαπηθεί από το κοινό που τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα.

Εκτός από καλή κρητική μουσική τι άλλο θα δούμε στις εμφανίσεις στη Σφίγγα;

Είναι μια παράσταση που με καράβι τη Κρήτη ταξιδεύει στην Ελληνική μουσική σκηνή  και πιο συγκεκριμένα σε τραγουδοποιούς του χθες και του σήμερα που ξεχωρίζουμε, με αρκετές δόσεις ενέργειας και ηλεκτρισμού θα έλεγα.

Πως νιώθεις που έχεις συνεργαστεί με μεγαθήρια όσο μόνο της κρητικής αλλά και γενικότερα του ελληνικού πενταγράμμου;

Τιμή και ευθύνη. Κάποτε έλπιζα απλά να καταφέρω να τους γνωρίσω. Το ότι δημιουργώ πλέον πράγματα μαζί τους είναι κάτι εξαιρετικό.

Αντιμετωπίζεις διαφορετικά μια εμφάνιση στην Κρήτη και μια στην Αθήνα;

Όχι , αντιμετωπίζω κάθε παράσταση οπουδήποτε  με την ίδια όρεξη και με μεγάλο στοίχημα όσοι συνυπάρξουμε για μια βραδιά να φύγουμε λίγο πιο «πλούσιοι».

Το κοινό περιμένει να ακούσει από εσένα διαφορετικά πράγματα ανάλογα με το μέρος που τραγουδάς;

Στις μουσικές σκηνές και στις συναυλίες καταθέτω ολοκληρωμένα την πρόταση μου για το τι μου αρέσει να κάνω στο χώρο της μουσική .

Σε ένα καθαρά κρητικό γλέντι θα προσαρμοστώ στις ανάγκες της βραδιάς.

Με το τραγούδι «Να σταθώ στα πόδια μου» έκανες μια κριτική στην ελληνική πραγματικότητα, σήμερα τι τίτλο θα μπορούσε να έχει ένα αντίστοιχο τραγούδι;

«Κουρδισμένα ρολόγια». Παρακολουθώ μουδιασμένος όσα εξελίσσονται γύρω μου. Νιώθω πως ο κόσμος πήρε φορά στην εσωστρέφεια και τον φόβο , τρομαγμένος από την παγκόσμια τρομοκρατία που ασκείτε καθημερινά από εγωιστικά ηγεμονικά καθίκια. Πιστεύω βαθιά πως χρειαζόμαστε όσο ποτέ την σύμπραξη ανθρώπων του πολιτισμού. Να σταματήσουν να φοβούνται τις αντιδράσεις και να μιλήσουν στον κόσμο.

Θα φτιάξουμε ένα δάσος ελπίδας αν φυτέψουμε ο καθένας ένα λουλούδι αισιοδοξίας στην καρδιά του διπλανού μας.

Δισκογραφικά τι ετοιμάζεις αυτή την περίοδο

Είναι στα σκαριά νέος δίσκος με συμμετοχή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και φίλων της γενιάς μου που μοιραζόμαστε ίδιες αγωνίες για  τη ζωή.

Παντελής Κυραμαργιός, Αργύρης Λούλατζης , Έλενα Αναγιώτου & Δημήτρης Ζωγραφάκης συμπράττουν μαζί μου.

Ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι να είμαστε έτοιμοι.

Γράψτε το σχόλιο σας