Η απιστία είναι σίγουρα κάτι πολύ άσχημο, καθόσον κλονίζει την εμπιστοσύνη του ατόμου που την υφίσταται. Οι άντρες συνήθως έχουν ωστόσο ακόμη συναισθήματα για τη σχέση τους σε πολλές περιπτώσεις.

Το 90% των ανδρών που απατούν τις γυναίκες τους είναι ακόμη ερωτευμένοι μαζί τους  

Απίστευτο; Κι όμως αληθινό. Και όμως υπάρχει λόγος που συμβαίνει, όπως εξηγεί η ψυχολόγος Dr. Andrea Bross, «η απιστία συνήθως συμβαίνει στη φάση της συντροφικής αγάπης, όταν τα ζευγάρια έχουν κάνει παιδιά και γενικά όταν έχει σταθεροποιηθεί η ζωή τους και έχουν μπει σε μια ρουτίνα. Και ενώ μπορεί να νιώθουν ικανοποιημένοι σε κάποιους τομείς, ίσως να αισθάνονται ότι έχει φύγει το πάθος».

Οι άνδρες απατούν τις συντρόφους τους με γυναίκες που γνωρίζουν  

Γιατί ως γνωστόν που να τρέχουν και να ψάχνουν…Συνήθως δεν απατούν δηλαδή τις συντρόφους τους με μια τυχαία γυναίκα που γνώρισαν στο μπαρ, αλλά με κάποια γυναίκα από τη δουλειά, τη γειτονιά ή το διπλανό καφέ. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του Focus on the Family, περισσότερο από το 60% των εξωσυζυγικών σχέσεων ξεκινούν από τον εργασιακό χώρο

Οι άνδρες απατούν για να σώσουν τους γάμους τους  

Ισχύει μας λένε οι έρευνες. «Οι άνδρες αγαπούν τις γυναίκες τους, αλλά δεν ξέρουν πώς να διορθώσουν τα προβλήματα της σχέσης τους, για αυτό βγαίνουν έξω για να καλύψουν τα κενά», λέει η οικογενειακή σύμβουλος Σούζαν Μάντελ.

Οι άνδρες τα θέλουν όλα και έχουν την λανθασμένη άποψη ότι κάποια άλλη γυναίκα θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα θέματα του γάμου τους. Μετά, συνεχίζουν τη ζωή μαζί με τη γυναίκα – και την ερωμένη τους – χωρίς να αντιμετωπίζουν τα αληθινά προβλήματα.  Επίσης ισχύει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr