Ο εραστής Ιχθύς

Πρόκειται για έναν άνδρα που οι απογοητεύσεις και οι περιορισμοί τον αφήνουν αδιάφορο, αφού ο εσωτερικός εαυτός του μένει πάντα ελεύθερος, για να μπορεί να αισθάνεται, να ονειρεύεται και να δημιουργεί πράγματα, σύμφωνα με την καλλιτεχνική φύση του.
Αυτός ο άνδρας, μπρος στον ανταγωνισμό προτιμάει την οπισθοχώρηση, ενώ αντίθετα έλκεται από τη θάλασσα, τη μουσική, το γράψιμο, δηλαδή από καθετί που του επιτρέπει να ζει χωρίς πίεση.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα γι’ αυτόν είναι η αναποφασιστικότητά του, εξαιτίας του φόβου του μήπως αποτύχει. Έτσι, στην επιτυχία του τον βρίσκουμε σεμνό και στη δυστυχία του μοιρολάτρη και όχι μόνο. Μπορεί να κλειστεί ερμητικά μέσα στο μυστικό κόσμο της σιωπής του και να μην κάνει τίποτα να βγει από αυτόν.
Στον έρωτα δεν έχει καμία συγκεκριμένη τάση από την αρχή, όλα όσα επακολουθήσουν θα εξαρτηθούν από την ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί μεταξύ εκείνου και της συντρόφου του. Και επειδή είναι ένας αχόρταγος αποδέκτης στοργής, ίσως αυτό που θέλει στην ερωτική συνύπαρξη να μην είναι τόσο κάποιο συγκεκριμένο άτομο, αλλά η στοργή και η ασφάλεια που μπορεί να έχει από αυτό.
Όταν βρει τελικά εκείνη που θα τον αγαπήσει, αυτόματα αυξάνει και τις απαιτήσεις του… και τότε εκείνη ή τον εγκαταλείπει ή μένει μαζί του και με τον τρόπο της τον ισοπεδώνει, κάτι που αν έχει πειστεί ότι τον αγαπά δεν τον ενοχλεί. Και αν βέβαια, είναι η γυναίκα που παίρνει πρωτοβουλίες στον έρωτα, διότι ο ίδιος μπορεί να ‘χει φαντασία, όμως είναι λιγότερο πρακτικός, τότε αυτή γίνεται η κυρίαρχος της σχέσης.

Η σεξουαλική συμπεριφορά του Ιχθύ

Το σεξ του άνδρα Ιχθύ μπορεί να συμβαδίζει με το ρομαντισμό, την ποίηση και την τρυφερότητα. Όμως όταν η ερωτική σύντροφός του καταφέρνει ν’ αγγίξει τις πιο κρυφές πτυχές του, ξεπηδά από μέσα του μια σεξουαλικότητα αγνή και πρωτόγονη, που κάνει την καρδιά το μυαλό και τη συνείδηση να σωπαίνουν. Είναι τότε που μεταμορφώνεται, μπορεί ακόμα και σε καταπιεστή και δυνάστη.
Τον ερεθίζει κάθε τι παράξενο, αφύσικο και διαστροφικό, αλλά που σπάνια βλάπτει τη σύντροφό του. Ο άνδρας Ιχθύς, κατά βάση, είναι αισθησιακός. Είναι περισσότερο καλλιτέχνης, παρά αθλητής του σεξ. Απολαμβάνει τις λεπτές αποχρώσεις, τα εξωτικά χρώματα, τους ήρεμους ήχους από τις λέξεις και την ανάσα της αγαπημένης.
Ωστόσο, αρκετοί άνδρες Ιχθείς (λόγω του προσωπικού τους ωροσκοπίου) έχουν διάφορες διαστροφικές τάσεις, όπως είναι η ομοφυλοφιλία, ο μαζοχισμός, η αυτοϊκανοποίηση, όπως και πολλές περιπτώσεις ερμαφροδιτισμού. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που εξαπατούνται εύκολα, με συνέπεια, εξαιτίας των εξιδανικεύσεων που κάνουν, να καταλήγουν στη συνέχεια στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά ή εγκαταλειπόμενοι στις ονειροπολήσεις τους και ζώντας μέσα στο παραμύθι να γελοιοποιούνται.

Ο Ιχθύς και η απιστία

Κατά βάση, πάντως, η συζυγική απιστία θεωρείται μάλλον κανόνας, παρά εξαίρεση. Όπως και ότι αυτός ο άνδρας είναι μοναδικός, στις στιγμές της μοναξιάς ή της ανίας του, να κρατά πολύ καλή συντροφιά στον εαυτό του με τις περίπλοκες ερωτικές φαντασιώσεις του. Και καθώς πιστεύει στη μοίρα, οδηγεί τις εξελίξεις στο πλέον ικανοποιητικό επίπεδο γι’ αυτόν. Η σημαντικότερη προσδοκία του είναι να βρει το λιμάνι του που θα του προσφέρει τη σιγουριά και όταν ακόμα λυσσομανάει ο άνεμος.
Και αυτός; Τι έχει να προσφέρει αυτός; Μα φυσικά την καρδιά του, την ψυχή του, το μυαλό του, όλα του. Διότι είναι εκείνος, που κι αν ακόμα δεν του επιτρέπουν τα οικονομικά του να προσφέρει στην αγαπημένη του ένα διαμαντένιο κόσμημα, θα φροντίσει να της στείλει τρεις αγκαλιές τριαντάφυλλα!

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr