Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα

Σινεμά στα γρήγορα

Τι να προσέξετε στις αίθουσες κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ο απόστρατος (Ελλάδα, 2019)

Δραματική του Ζαχαρία Μαυροειδή

Ο εγγονός ενός αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού στην κατοχή και τον εμφύλιο, αναγκάζεται να κατοικήσει για λίγο στο σπίτι του παππού στην περιοχή του Παπάγου, εκεί όπου στη δεκατία του 1950, το ελληνικό κράτος δημιούργησε μια κοινότητα στέγασης για τους αξιωματικούς. Παντελώς άσχετος με το πολιτικό παρελθόν του πεθαμένου παππού, ο νεαρός αρχίζει να το σκαλίζει και έτσι γνωρίζει  έναν κομμουνιστή γείτονα (Θανάσης Παπαγεωργίου), αγαπημένο φίλο του παππού παρά την διαφορετική ιδεολογία τους. Ο Ζ. Μαυροειδής συγκροτεί μια στέρεη ιστορία καλλιεργώντας μια ταινία γεμάτη τρυφερότητα, χιούμορ, κατανόηση και αναγνωρίσιμους, χυμώδεις χαρακτήρες. Ο «Απόστρατος» σέβεται τον θεατή και θέλει να του προσφέρει όμορφο, επαγγελματικά φτιαγμένο θέαμα που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από το εξωτερικό. Και τολμά να αντιμετωπίσει με φρέσκο βλέμμα, ακομπλεξάριστα και χωρίς ενοχές μια μελανή περίοδο της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας.

ΑΘΗΝΑ: ΔΑΝΑΟΣ- ΙΝΤΕΑΛ – ΑΙΓΛΗ – ΔΙΑΝΑ ΜΑΡΟΥΣΙ – ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ – ΑΝΟΙΞΗ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ ODEON ΙΛΙΟΝ – VILLAGE ΡΕΝΤΗ ΘΕΣ/ΚΗ: ΟΛΥΜΠΙΟΝ – ΟDEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Στη Γη του Άγριου Μελιού (Honeyland, Βόρεια Μακεδονία, 2019)

Ντοκιμαντέρ των Λιούμπομιρ Στεφάνοφ και Τάμαρα Κοτέφσκα

Η πρώτη ταινία στην ιστορία των Όσκαρ που κατάφερε να προταθεί τόσο στην κατηγορία του καλύτερου ντοκιμαντέρ, όσο και της καλύτερης διεθνούς (μη αγγλόφωνης ταινίας), προέρχεται από την Βόρεια Μακεδονία και αφηγείται την ιστορία της Χατίτζε (αριστερά στη φωτογραφία), μιας μελισσοκόμου άγριου μελιού, η οποία εμπορεύεται το αγνό προϊόν της στην πλησιέστερη πόλη που απέχει τέσσερις ώρες με τα πόδια. Οι σκηνοθέτες έχουν κάνει τρομερή δουλειά σε ότι αφορά την εικόνα της ταινίας: πηγαίνοντας κόντρα στο περιεχόμενο το «Στη γη του άγριου μελιού» αποκτά την όψη έπους – κάτι σαν το έπος της φτώχιας και της αγνότητας.

ΑΘΗΝΑ: ΕΛΛΗ – ΔΑΝΑΟΣ – ΔΙΑΝΑ

ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ

Eμα (Ema, Χιλή, 2019).

Δράμα του Πάμπλο Λαρέν.

Εντονα ερωτικά πάθη, αψιμαχίες, χορός, ναρκωτικά, τα μυστήρια της γυναικείας ψυχοσύνθεσης και κάπου μέσα σε όλα αυτά, το επίμαχο ζήτημα της υιοθεσίας, συνθέτουν τον παράξενο αλλά και αληθινό κόσμο της τελευταίας ταινίας του Πάμπλο Λαρέν -από τις πιο δυναμικές φωνές της νέας γενιάς των σκηνοθετών της Χιλής και σκηνοθέτης της τριλογίας «Τόνι Μανέρο», «Post Mortem» και «Νο» πάνω στην δικτατορία του Αουγκούστο Πινοτσέ. Πρωταγωνιστούν οι Μαριάνα Ντι Τζιρόλαμο και Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ.

ΑΘΗΝΑ: ΑΝΔΟΡΑ –  ΑΣΤΟΡ –  ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΕΣ/ΚΗ: Π.ΖΑΝΝΑΣ

Το κάλεσμα της Αγριας Φύσης (Call of the wild, ΗΠΑ, 2020).

Περιπέτεια του Κρις Σάντερς.

Παραμύθι ενάρετων μηνυμάτων για μικρούς και μεγάλους (από το βιβλίο του Τζακ Λόντον), εξετάζει την πορεία ενός σκύλοπυ, του Μπακ, από τον αμερικανικό Νότο ως την Αλάσκα, όπου θα γίνει ο πιστός φίλος ενός χρθυσοθήρα (Χάρισον Φορντ). Θαυμάσια η δουλειά στη φωτογραφία από τον Γιάνους Καμίνσκι (Οσκαρ φωτογραφίας για την «Λίστα του Σίντλερ») ενώ το γεγονός ότι η ταινία γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου σε χιονισμένες περιοχές του Καναδά, προσθέτει πολλά στην ρεαλιστική όψη της.

ΑΘΗΝΑ: ODEON ΟΠΕΡΑ – ΝΙΡΒΑΝΑ – ΑΕΛΛΩ – ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ – ΑΘΗΝΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ODEON ΙΛΙΟΝ – WEST CITY – ΦΟΙΒΟΣ – NANA – NOVACINEMA ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ – ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ – CINERAMA – ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: ΒΑΚΟΥΡΑ – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – VILLAGE COSMOS – CINEΜΑ ONE

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024