Τι θα κάνεις αν αυτός που βγαίνεις και ο οποίος σου αρέσει πολύ, σου κάνει την ερώτηση που αφορά τον πρώην σου ή τους πρώην σου;

Όταν σε ρωτήσει…

Πολλές φορές δεν είμαστε εμείς που αρχίζουμε να συζητάμε για κάποια προηγούμενη σχέση, αλλά εκείνος. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους: Ίσως το φέρει η κουβέντα, ίσως προσπαθεί να βολιδοσκοπήσει αν είμαστε έτοιμες για την επόμενη σχέση ή ίσως απλώς είναι περίεργος. Σε αυτή την περίπτωση, προφανώς δεν πειράζει αν μοιραστούμε μερικά πράγματα. Υπάρχουν όμως ορισμένοι χρυσοί κανόνες.

Κρατήστε το σύντομο

Αν σας ρώτησε πότε χωρίσατε ή πόσο καιρό ήσασταν μαζί, περιοριστείτε σε αυτές τις πληροφορίες. Σε περίπτωση που ρωτήσει ποιος ήταν ο λόγος για τον χωρισμό, περιοριστείτε σε μια ειλικρινή, αλλά όσο το δυνατόν πιο σύντομη απάντηση.

Το παρελθόν σου δε θα έπρεπε να τον αφορά και τόσο, ειδικά από τη στιγμή που εκείνος σκέφτεται να έχει ένα μέλλον μαζί σου. Είναι σα να θέλει να σε κρίνει για το παρελθόν σου και αυτό δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Μιλήστε με λιτό και απέριττο τρόπο.

Μιλήστε όσο το δυνατόν πιο ουδέτερα…

Υπάρχουν σχέσεις που μας βοηθούν να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη μας στους ανθρώπους, και αυτό το συναίσθημα μας ακολουθεί και μετά τη λήξη τους. Αντιθέτως, όλες έχουμε (τουλάχιστον) έναν πρώην που αναρωτιόμαστε τι σκεφτόμασταν όταν αποφασίσαμε να είμαστε μαζί του.

Το πρώτο ραντεβού δεν είναι η κατάλληλη περίσταση για να μοιραστούμε καμία από τις δύο πληροφορίες. Ακόμη και αν τον έχετε ξεπεράσει τελείως, αν πείτε ότι ήταν «ο μεγάλος σας έρωτας» μάλλον δεν θα στείλετε το σωστό μήνυμα.

Από την άλλη, αν μιλήσετε με αυτόν με άσχημο τρόπο, ενδέχεται να τον κάνετε να σκεφτεί ότι φταίτε εσείς, ακόμη και αν έχετε όλα τα δίκια του κόσμου. Ας αφήσουμε ότι θα πιστέψει ότι θα λέτε τα ίδια και για εκείνον στο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr