Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα οφέλη της ερωτικής πράξης όταν έχετε κρυολόγημα

Τα οφέλη της ερωτικής πράξης όταν έχετε κρυολόγημα

Σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις η διάθεση για ερωτική συνεύρεση ειδικά σε φάση αρρώστιας είναι κάπως σπάνια. Δεν παύει ωστόσο να έχει τα οφέλη της

To σεξ όταν γίνεται ακόμη και σε φάση που είσαι άρρωστος-η, δύναται να βελτιώσει την κατάσταση της υγείας σου. Όχι σε κάθε περίπτωση αρρώστιας  φυσικά, αλλά σε κάποια συγκεκριμένης μορφής.

Έρευνα

Το σεξ μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τη σύλληψη μιας από τις πιο καθολικές ασθένειες του χειμώνα – το κοινό κρυολόγημα. Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τους ψυχολόγους Carl Charnetski και Francis Brennan του Πανεπιστημίου Wilkes της Πενσυλβανίας, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η σεξουαλική δραστηριότητα ενισχύει τo ανοσοποιητικό.

Σύμφωνα με την έρευνά τους, το σεξ μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α (IgA), που μπορεί να προσφέρει κάποια προστασία από ασθένειες. Αυτό είναι όμως μόνο ένας από τους τρόπους με τους οποίους το σεξ έχει αποδειχθεί ότι διευκολύνει το κοινό κρυολόγημα.

Η αίσθηση της αφής κατά τη διάρκεια της οικειότητας έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικό αντίκτυπο στη συναισθηματική ευημερία κάποιου. Έτσι, έχοντας μια οικεία στιγμή με τον εραστή σας, θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο αισιόδοξος και να καταπολεμήσετε τους πόνους που αισθάνεστε από το την αρρώστια.

Καλύτερος ύπνος: Όταν βιώνετε έναν οργασμό, το σώμα σας απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται ωκυτοκίνη, η οποία επίσης αναφέρεται ως «ορμόνη αγάπης», και αυτή μπορεί να σας κάνει να νιώθετε αρκετά νυσταγμένη.

Ενάντια στον πονοκέφαλο

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Κεφαλαλγία, το περιοδικό της Διεθνούς Εταιρείας Κεφαλαλγίας, διαπίστωσε ότι οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορούν να εμποδίσουν τον πόνο, ακόμα και τον πόνο μιας ημικρανίας. Έτσι, εάν η ρινική σας συμφόρηση, έχει ως αποτέλεσμα έναν επώδυνο πονοκέφαλο τότε το σεξ μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για τη θεραπεία του.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024