Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιχείρηση «έφοδος στον χώρο του Κέντρου»

Επιχείρηση «έφοδος στον χώρο του Κέντρου»

Με τα δικά του λόγια είναι η πολιτική που «υπερβαίνει τα γνώριμα κομματικά σύνορα», γιατί «οι καιροί απαιτούν ριζοσπαστική σκέψη και αποτελεσματική πράξη». Με λίγες λέξεις θα μπορούσε να αποδοθεί και ως επιχείρηση «αθόρυβης κατάληψης» του Κέντρου

Με τα δικά του λόγια είναι η πολιτική που «υπερβαίνει τα γνώριμα κομματικά σύνορα», γιατί «οι καιροί απαιτούν ριζοσπαστική σκέψη και αποτελεσματική πράξη». Με λίγες λέξεις θα μπορούσε να αποδοθεί και ως επιχείρηση «αθόρυβης κατάληψης» του Κέντρου. Σίγουρα πάντως δεν έγινε από τη μία μέρα στην άλλη. Υπήρξε μια διαδρομή τριών ετών – από το 2016 ως το 2019 – που περίπου συμπυκνώνεται σε δύο προτάσεις πρόσφατου δημοσιεύματος της βρετανικής «Guardian»: «Ως εκσυγχρονιστής κεντρώος πολιτικός, προκαλούσε την καχυποψία των επιφανών στελεχών της ΝΔ όταν ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος. Αν και η ΝΔ παραδοσιακά εκφράζει κοινωνικά συντηρητικές απόψεις, έχει προσπαθήσει πολύ να τη φέρει προς το Κέντρο».

Αυτή η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη να βγάλει τη ΝΔ (πολύ πέρα) από τα όρια της βάσης της, αποκλείοντας ταυτόχρονα τα άκρα, «εξαργυρώνεται» πλέον σε πρόσωπα: σε υπουργούς του, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Λίνα Μενδώνη, σε γενικούς γραμματείς, όπως ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, στον κύκλο των συνομιλητών του, στο μπαράζ «μεταγραφών» από το Κίνημα Αλλαγής, το Ποτάμι, την Ενωση Κεντρώων, ακόμα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις του μαρτυρούν ότι είχε θέσει στόχο διεύρυνσης προτού καν πιάσει το γαλάζιο τιμόνι («θα γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα συσπειρώσει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου» έλεγε στα τέλη του 2015), πριν αρχίσει εκστρατεία προσέλκυσης όσων έβλεπαν αρνητικά την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και πριν από το προεκλογικό δημόσιο προσκλητήριο στο μεταρρυθμιστικό ακροατήριο.

  • Ποια πρόσωπα της Κεντροαριστεράς πέρασαν πρώτα την πόρτα της Πειραιώς;
  • Ποιο τρόπο ο Μητσοτάκης επιχειρεί να σβήσει τις διαχωριστικές γραμμές Αριστεράς-Δεξιάς;

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο

Επιχείρηση «έφοδος στον χώρο του Κέντρου»

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024