Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γκάφα του ινδικού στρατού: Εντόπισε τις πατημασιές του μυθικού Γέτι

Γκάφα του ινδικού στρατού: Εντόπισε τις πατημασιές του μυθικού Γέτι

Γέλιο και δυσπιστία των χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης στην ανακάλυψη πατημασιών του μυθικού τέρατος Γέτι, χιονάνθρωπου των Ιμαλαΐων, από τον στρατό της Ινδίας.

Αποτυπώματα του μυθικού ζώου Γέτι ισχυρίζεται πως βρήκε ο στρατός της Ινδίας, προκαλώντας φρενίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά πολύ κράξιμο.

Ο ινδικός στρατός ανακοίνωσε χθες Δευτέρα στον λογαριασμό του στο Twitter, τον οποίο ακολουθούν περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι, ότι ανακάλυψε «μυστηριώδεις πατημασιές του μυθικού τέρατος Γέτι στον καταυλισμό βάσης Μακάλου (στα Ιμαλάϊα)». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πατημασιές αυτές ήταν μεγέθους 81 επί 38 εκατοστά.

Η επιστημονική κοινότητα θεωρεί το Γέτι απλώς έναν μύθο, όμως αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης του Νεπάλ.

Αν και οι πατημασιές φέρονται να εντοπίστηκαν στις 9 Απριλίου ο στρατός ανακοίνωσε την ανακάλυψή του αφού αποφάσισε ότι τα ίχνη που βρήκε ταιριάζουν με παλαιότερες θεωρίες για την ύπαρξη του Γέτι, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ιστορίες για το μεγάλο, τριχωτό τέρας που περιπλανάται στα Ιμαλάια έχουν προσελκύσει την προσοχή πολλών ορειβατών του Νεπάλ ήδη από τη δεκαετία του 1920, ωθώντας πολλούς, μεταξύ των οποίων και ο σερ Έντμουντ Χίλαρι, να αναζητήσουν το Γέτι.

Το 2008 Ιάπωνες ορειβάτες που επέστρεψαν από το δυτικό Νεπάλ δήλωσαν ότι είδαν πατημασιές οι οποίες πίστευαν ότι ανήκαν στο Γέτι.

Στην πραγματικότητα οι επιστήμονες δεν έχουν βρει στοιχεία για την ύπαρξη του Γέτι. Το 2013 Βρετανός επιστήμονας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μυθικό Γέτι ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι ένα υποείδος της καφέ αρκούδας.

Το Γέτι είναι ένα γιγαντιαίο πλάσμα που μοιάζει με πίθηκο και εμφανίζεται συχνά στην λαϊκή παράδοση. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει, αλλά ο μύθος θέλει να ζει στην συγκεκριμένη περιοχή.

Αποδεικνύεται λοιπόν, πως ο στρατός συμμερίζεται την εν λόγω άποψη , αναρτώντας φωτογραφίες από τα «αποτυπώματα» στο χιόνι, στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter.

Οι χρήστες του Twitter πάντως αντέδρασαν με δυσπιστία στην είδηση, κατηγορώντας τον στρατό πως δεν θα έπρεπε να πιστεύει τους μύθους και να τους ενισχύει.

«Θα έπρεπε να ελεγχθεί διεξοδικά προτού αποφασιστεί η δημοσιοποίηση ενός τόσο γελοίου θέματος όσο αυτό» έγραψε ένας χρήστης ενώ κάποιος άλλος πρόσθεσε: «Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος που βλέπω τον στρατό να μεταδίδει τέτοιους ανόητους μύθους. Περίμενα περισσότερα από εσάς» ενώ ένας ακόμη σχολίασε: «Είτε δεν καταλαβαίνω το αστείο, είτε ο Ινδικός στρατός ισχυρίζεται πως βρήκε κάτι που πιστεύει ότι είναι στοιχείο της ύπαρξης των Γέτι».

https://twitter.com/theharit/status/1123062292181016577?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1123062292181016577&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fstratos-indias-brike-ihni-toy-mythikoy-geti

Sports in

Έγραψε ιστορία η Λεβερκούζεν: Μόλις η τρίτη ομάδα στο top-5 που κατακτά τον τίτλο αήττητη (pis+vids)

Η Λεβερκούζεν μπήκε στο κλειστό κλαμπ των Άρσεναλ (2003-2004) και Γιουβέντους (2011-2012).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024