Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Poka Yio: Μέσα στην κρίση, κάτι χάσαμε από φινέτσα

Poka Yio: Μέσα στην κρίση, κάτι χάσαμε από φινέτσα

Ο διευθυντής της Μπιενάλε Αθήνας μιλάει για την απουσία της αισθητικής και την τέχνη της ακρόασης

Πρόσφατα ο Poka Yio, καλλιτέχνης, επιμελητής εκθέσεων, ένας από τα ιδρυτικά μέλη της καλλιτεχνικής διοργάνωσης Μπιενάλε Αθήνας, ξεκίνησε στη διάρκεια των μαθημάτων του στη Σχολή Καλών Τεχνών να εκπαιδεύει τους σπουδαστές του στην απενοχοποίηση. Με φράσεις – κλειδιά δανεισμένες από το μάρκετινγκ και την πρακτική συμβουλευτικής επιχειρήσεων τους προτρέπει «Σχεδιάστε το μέλλον σας». Αλλωστε ο ίδιος παράλληλα με την επιμέλεια καλλιτεχνικών συμβάντων (όπως την πρόσφατη Μπιενάλε «ΑΝΤΙ») δουλεύει ως σύμβουλος στρατηγικής ανάπτυξης εταιρειών, αλλά και ως εκπαιδευμένος ακροατής όσων αναζητούν έναν προπονητή ζωής.

 «Στρατηγική, κονσάλτινγκ, κόουτσινγκ… Στο κονσάλτινγκ σε πληρώνουν να είσαι η συνείδησή τους. Δεν χαϊδεύω τους πελάτες, λέω τη γνώμη μου. Το κόουτσινγκ είναι η τέχνη τού να ακούς, να μιλάς πολύ λίγο και με ισχυρές ερωτήσεις προς τον πελάτη σου πρέπει να του βγάλεις τα πάντα. Οι ερωτήσεις με καλώς εννοούμενη ευθύτητα δεν είναι αδιάκριτες. Προκύπτουν από τη διαδικασία της συζήτησης, έχει να κάνει με στόχους που πρέπει να τους βρεις και να τους επιτύχεις. Εχω στελέχη, αλλά και καθημερινούς ανθρώπους που θέλουν να νιώσουν γεμάτοι και προπονούνται στο να αισθάνονται καλά».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024