Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η λίστα της ντροπής για νομιμοποίηση δαπανών στο Προσφυγικό -  Σκάνδαλο με κοινοβουλευτικό μανδύα

Η λίστα της ντροπής για νομιμοποίηση δαπανών στο Προσφυγικό – Σκάνδαλο με κοινοβουλευτικό μανδύα

Η Αντιπολίτευση βλέποντας την βροχή τροπολογιών πέρασε στην αντεπίθεση ενώ o βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βαρβιτσιώτης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε τη Βουλή «το μεγαλύτερο πλυντήριο αδιαφάνειας, φωτογραφικών ρυθμίσεων, δαπανών και ευθυνών» και μίλησε για «λαθρονομοθέτηση»

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 22 τροπολογίες κατατέθηκαν χθες, στη Βουλή με ορισμένες από αυτές να προκαλούν την έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης καθώς αφορούσαν αναδρομική νομιμοποίηση δαπανών για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, ανάμεσα στα συνολικά 4,5 εκ. ευρώ που νομιμοποιούνται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, βρίσκονται περί τα 2 εκ. σε εταιρεία catering και αφορά την κάλυψη δαπανών σίτισης τόσο για το Κέντρο Υποδοχής Σάμου όσο και άλλων Κέντρων Υποδοχής.

Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας  δίνει το πράσινο φως ώστε να εκταμιευθούν πάνω από 33.000 ευρώ προς συγκεκριμένο άτομο για την άντληση και τη μεταφορά λυμάτων του Κέντρου Υποδοχής στη Χίο.

Όπως έχει αποκαλύψει ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η κυβέρνηση έχει δώσει για τη μεταφορά των λυμάτων από τον καταυλισμό της Μόριας περί τα 5-6 εκ. ευρώ, ενώ απαιτούνταν μόλις 300.000 ώστε να υπάρχει σύνδεση με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα του νησιού.

Ακόμη, περισσότερα από 70.000 ευρώ νομιμοποιούνται για τις εργασίες διαμόρφωσης εξωτερικών επιφανειών του ΚΥΤ Χίου, την επισκευή της περίφραξης και την αντικατάσταση τριών ανοιγόμενων θυρών εισόδου.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, αναφέρει η εφημερίδα, προχωρά στην εκ των υστέρων νομιμοποίηση 1.350.000 για τις μισθώσεις ακινήτων στη Βόλβη, οι οποίες – μεταξύ άλλων – αφορούν τέσσερις μήνες του 2018. Ακόμη, φαίνεται να νομιμοποιούνται 85.000 ευρώ για υπηρεσίες καθαριότητας , κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, συντήρησης οχημάτων και δημοσίων σχέσεων.

Τροπολογία για κομπάρσους που παίζουν σε σίριαλ και ταινίες

Ανάμεσα στις τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες, εκτός από αυτές που αφορούσαν στα προσφυγικά κονδύλια, ξεχωρίζουν και κάποιες άλλες, όπως αυτή που αφορά στην υποχρέωση να ασφαλίζονται οι κομπάρσοι που παίζουν σε σίριαλ και ταινίες, όπως αναφέρει η εφημερίδα τα «ΝΕΑ». Επίσης, υπάρχει και μία τροπολογία για τις οφειλές του ΟΑΣΘ, τις τύχες του οποίου έχει αναλάβει ο πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Στα «κάγκελα» η Αντιπολίτευση

Η Αντιπολίτευση βλέποντας την βροχή τροπολογιών πέρασε στην αντεπίθεση. Ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βαρβιτσιώτης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε τη Βουλή «το μεγαλύτερο πλυντήριο αδιαφάνειας, φωτογραφικών ρυθμίσεων, δαπανών και ευθυνών» και μίλησε για «λαθρονομοθέτηση» ενώ ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Θ. Παπαθεοδώρου, κατήγγειλε «ξέπλυμα ημαρτημένων και ευθυνών». «Σήμερα αποφασίσατε να κάνετε ξέπλυμα μέσω του νομοσχεδίου και τροπολογιών. Είναι πρωτοφανές και παράνομο. Είναι συγκάλυψη των ημαρτημένων σας. Παρακάμπτετε το ευρωπαϊκό δίκαιο και εγκαθιδρύετε ένα Συριζαϊκό Δίκαιο όπου ο υπουργός κάνει ό,τι θέλει και νομιμοποιεί αναδρομικά» είπε χαρακτηριστικά αναφερθείς στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση δαπανών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το προσφυγικό.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός, με ειρωνικό ύφος ανέφερε χθες στη Βουλή: «Μόλις ήρθε η τελευταία ζεστή τροπολογία στα χέρια μας σαν το κουλουράκι που βγήκε από το φούρνο. Και περιμένουμε καμιά 30αριά. Βάλτε πλυντήριο, να βάλουμε και σκόνη, υγρό απορρυπαντικό και μαλακτικό, αλλά να βάλουμε και στο στύψιμο και στο στέγνωμα το πρόγραμμα του πλυντηρίου γιατί αυτή η προοδευτική κυβέρνηση του Πάνου Καμμένου κατακεραύνωνε τους Γερμανοτσολιάδες και άλλους εθνοπροδότες που τις έφερναν τις τροπολογίες με τα τσουβάλια, ενώ τώρα έρχονται με τα κοντέινερ και τα τάνκερ δια θαλάσσης».

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024