Η πολυβραβευμένη Yrsa Sigurdardottir, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του θρίλερ παγκοσμίως, επισκέπτεται την Αθήνα για μία βραδιά γνωριμίας με το ελληνικό κοινό, συζητώντας με επίκεντρο τα βιβλία της για τη ζωή και το έργο της, στο Public Café Συντάγματος, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, στις 21:00. Η Yrsa Sigurdardottir θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο, Τασούλα Επτακοίλη, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της. Μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά την Ισλανδή στιλίστρια που χειρίζεται τον φόβο σαν υπάκουη μαριονέτα.

Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων «Οι Βόρειες Χώρες αφηγούνται, Η αστυνομική λογοτεχνία των Βορείων Χωρών: Μυθοπλασία ή καθρέφτης της κοινωνίας τους;» στο πλαίσιο της ΑΘΗΝΑ 2018 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ, μία διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας από την UNESCO (23 Απριλίου 2018-22 Απριλίου 2019), με τη στήριξη της Πρεσβείας της Ισλανδίας στο Όσλο και με διαδοχική διερμηνεία από τα αγγλικά.

Σκοτεινή και μυστήρια, η Sigurdardottir συνδυάζει την αστυνομική πλοκή και τον μυστικισμό με ανατριχιαστικά αποτελέσματα και με κάθε νέο της βιβλίο αποδεικνύει έμπρακτα πως γίνεται όλο και καλύτερη.