Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διονύσης Σαββόπουλος: Με παρασύρουν συχνά τα συναισθήματά μου

Διονύσης Σαββόπουλος: Με παρασύρουν συχνά τα συναισθήματά μου

Ο τραγουδοποιός που βούτηξε στα άδυτα της ψυχής του Ελληνα, μας συστήνει το «Αλσος» του, φιλοδοξώντας να φτιάξει στο Πεδίον του Αρεως το νέο μεγάλο στέκι της Αθήνας

Ουδείς προφήτης στον τόπο του, λέμε συχνά, όμως στον δικό μας τόπο υπάρχει εθνικός προφήτης: ο Διονύσης Σαββόπουλος. Ο τραγουδοποιός που βούτηξε στα άδυτα της ψυχής του Ελληνα συνεχίζει εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια να μας αφυπνίζει και να μας ψυχαγωγεί. Ισως μάλιστα να μυρίστηκε τώρα την ανάγκη μας για ένα νέο στέκι στην καρδιά της μεγάλης πόλης και έστησε το πολυθεματικό «Αλσος» του. Στο άλσος του Πεδίου του Αρεως, στη διεύθυνση Ευελπίδων 4, από τις 22 Νοεμβρίου ο ακαταπόνητος τροβαδούρος θα επιμελείται ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων με καταξιωμένους αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, το οποίο θα αλλάζει – σχεδόν εντελώς – κάθε μήνα. Παράλληλα το «Αλσος» θα λειτουργεί καθημερινά και ως καφενείο για περιπατητές και γείτονες, ενώ τα μεσημέρια της Κυριακής θα φιλοξενεί παραστάσεις Καραγκιόζη για μικρούς και μεγάλους, από τον Αθω Δανέλλη.

«Παλιό στέκι, καινούργια εποχή». Ηταν ποτέ στέκι σας το «Αλσος»;
«Στη δεκαετία του ’80 έπαιζε εκεί για αρκετό καιρό η Οπισθοδρομική Κομπανία με προεξάρχουσα την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Ηταν στέκι μου τότε. Στη δεκαετία του ’50, όταν ήμουν παιδί στη Θεσσαλονίκη, άκουγα στο ραδιόφωνο τις εκπομπές του Γιώργου Οικονομίδη, με τον οποίο έχει ταυτιστεί το «Αλσος», τα Νέα Ταλέντα κ.λπ. Ηταν απόλαυση. Ο Οικονομίδης βέβαια συντάχθηκε μετά το ’67 με την πλευρά αυτών που σιχαινόμασταν, αυτό όμως δεν ακυρώνει ό,τι προηγήθηκε. Υπήρξε λαμπρός από το 1940 έως το 1967. Από τις εκπομπές εκείνης της εποχής ακούσαμε ως πρωτοεμφανιζόμενους τη Νάνα Μούσχουρη, τον Γιάννη Βογιατζή, τον Χάρρυ Κλυνν. Εμφανίζονταν δίπλα στον Μανώλη Χιώτη, τη Λίντα Αλμα και τον Γιάννη Φλερύ. Είναι μια αγαπημένη μνήμη το «Αλσος». Μια αίθουσα ημικυκλική με καμιά 25αριά παράθυρα, σαν θερμοκήπιο ένα πράγμα, ένα όνειρο του μικρομεσαίου αστικού χώρου. Δεν είμαστε και πολύ διαφορετικοί από εκείνον τον κόσμο. Οι άνθρωποι κατά βάθος έχουμε αδυναμίες, σκοντάφτουμε συνεχώς, γινόμαστε πολλές φορές γελοίοι, και το μόνο πράγμα που αληθινά μας ζεσταίνει είναι τα όνειρά μας. Αλλά ακριβώς με αυτά τα χαρακτηριστικά καταφέρνουμε ωραία πράγματα κατά καιρούς».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024