Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κρινιώ Νικολάου εξηγεί τι ενώνει τον Κοέν με τον Κρουνάκη

Η Κρινιώ Νικολάου εξηγεί τι ενώνει τον Κοέν με τον Κρουνάκη

Η ερμηνεύτρια ανεβαίνει στη σκηνή του Ρυθμός Art Theater την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, για μια μοναδική παράσταση.την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου

Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια και δημιουργός Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Ρυθμός Art Theater την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, για μια μοναδική παράσταση.την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου

H Κρινιώ έχει συνεργαστεί ανάμεσα σε άλλους με τον Γιάννη Σπανό, τον Κώστα Χατζή, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Βαγγέλη Γερμανό και τον Δημήτρη Μητροπάνο, με τον οποίο εκτός από τη σκηνή μοιράστηκαν και ένα από τα πιο πετυχημένα τραγούδια της, «Το χατίρι».

Στο πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει , θα μας τραγουδήσει αγαπημένα της τραγούδια, από το ελληνικό και κάποια από το διεθνές ρεπερτόριο.

Τραγούδια του Leonard Cohen, της Zaz, της Imany του Σταμάτη Κραουνάκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Άκη Πάνου, του Βασίλη Τσιτσάνη του Μανώλη Χιώτη, καθώς και δικές της διασκευές αγαπημένων τραγουδιών κλασσικών λαϊκών όπως το «Υπάρχω» ,αλλά και διασκευές τραγουδιών από τον ελληνικό κινηματογράφο που θα υφάνουν ένα πρόγραμμα γεμάτο μελωδία και αναμνήσεις!

Ανάμεσα τους και το πρόσφατα ηχογραφημένο νέο τραγούδι της με τίτλο «Όταν το πιστέψεις».

Μόλις κυκλοφορήσατε ένα νέο τραγούδι (Όταν το πιστέψεις) και επιστρέψατε δυναμικά στην σκηνή μετά από μια απουσία χρόνων. Τι σας κράτησε εκτός και τι ήταν αυτό που σας ώθησε να επιστρέψετε;

Θα έλεγα ότι ουσιαστικά δεν σταμάτησα ποτέ να έχω επαφή με τη μουσική και τις εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές απλά ήταν περιορισμένες σε συχνότητα.

Παράλληλα όμως ήταν μια δημιουργική περίοδος , γράφοντας τραγούδια τα οποία  έχω ήδη παρουσιάσει διαδικτυακά, με το πιο πρόσφατο καινούργιο τραγούδι με τον τίτλο  « Όταν το πιστέψεις». Έχουν αλλάξει και αλλάζουν συνεχώς τα πράματα και ο τρόπος που συμβαίνουν. Το διαδίκτυο από μόνο του έχει διαφοροποιήσει αρκετά πολλά που γίνονταν με διαφορετικό τρόπο πιο παλιά. Η πληροφόρηση είναι τεράστια και άμεση.

Με ποιο κριτήριο επιλέγετε τα τραγούδια που λέτε στις εμφανίσεις σας; Τι ενώνει κομμάτια του Κραουνάκη, του Πλέσσα με την Imany και τον Leonard Cohen;

Κατ αρχάς το βασικό κριτήριο είναι να μου αρέσουν. Μετά προσπαθώ να ταιριάζω τραγούδια που στο πρώτο άκουσμα μπορεί να φαίνονται διαφορετικά αλλά παίζοντας κατά κάποιον τρόπο με αυτά, να έχουν ένα  ενδιαφέρον τελικό αποτέλεσμα, μια και η κοινή συνισταμένη δεν παύει ποτέ να είναι η τελική διάθεση που αποπνέουν.

Είστε από τις ελάχιστες ερμηνεύτριες που στις εμφανίσεις τους παίζουν πιάνο και τραγουδούν. Νιώθετε πιο πλήρης έτσι;

Ξεκίνησα πολύ μικρή να μαθαίνω πιάνο ,οπότε ήταν και είναι αναπόφευκτο, να  γίνει αναπόσπαστο κομμάτι μου. Ναι ,νοιώθω πιο πλήρης αλλά και χωρίς αυτό, σε κομμάτια του προγράμματος που το αποχωρίζομαι,  είναι και έτσι όμορφα αλλά διαφορετικά.

Τι μάθατε για το τραγούδι και την δουλειά σας στη διάρκεια όσων χρόνων τραγουδάτε επαγγελματικά που δεν γνωρίζατε στο ξεκίνημα;

Ότι το τραγούδι όπως όλες οι τέχνες δεν είναι και δεν πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε σαν δουλειά. Αυτό έκανα και κάνω μέχρι τώρα, όμως αυτό που έμαθα είναι πως όταν πρέπει να αντιμετωπίσεις τα «γύρω» της τέχνης, πρέπει να το βλέπεις επαγγελματικά και να οχυρώνεις το μέσα σου για να προστατεύεις τις στιγμές που ενώνεσαι με την τέχνη σου.                                      

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024