Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καταγράφηκε για πρώτη φορά το «ακέφαλο κοτόπουλο τέρας» στην Ανταρκτική

Καταγράφηκε για πρώτη φορά το «ακέφαλο κοτόπουλο τέρας» στην Ανταρκτική

Έχει χρώμα ανοιχτό ροζ έως κοκκινωπό καφέ, ανάλογα με την ηλικία του, μήκος 11 έως 25 εκατοστά και ζει πιθανώς σε βάθη μεταξύ 300 και 6.000 μέτρων

Ένα παράξενο είδος αγγουριού της θάλασσας, γνωστό και ως «ακέφαλο κοτόπουλο τέρας», κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά στο Νότιο Ωκεανό, στα ανοιχτά της ανατολικής Ανταρκτικής.

Το Enypniastes eximia, όπως είναι η επιστημονική ονομασία του, είχε μέχρι σήμερα εντοπιστεί μόνο μία φορά στον Κόλπο του Μεξικού. Τώρα όμως οι κάμερες της οργάνωσης Australian Antarctic Division (AAD), που διερευνά την Ανταρκτική και τον θαλάσσιο χώρο γύρω από αυτήν για λογαριασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Αυστραλίας, κατέγραψαν επίσης τον ασυνήθιστο αυτό θαλάσσιο οργανισμό, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ».

Έχει χρώμα ανοιχτό ροζ έως κοκκινωπό καφέ, ανάλογα με την ηλικία του, μήκος 11 έως 25 εκατοστά και ζει πιθανώς σε βάθη μεταξύ 300 και 6.000 μέτρων. Στον Κόλπο του Μεξικού είχε ανακαλυφθεί σε βάθος 2.500 μέτρων.

«Ο Νότιος Ωκεανός περιέχει μια απίστευτη ποικιλία θαλάσσιων οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων πολλών ειδών με εμπορική αξία. Οι οργανισμοί αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή ενόψει των μελλοντικών γενεών», δήλωσε η Τζίλιαν Σλόκαμ, η Αυστραλή αντιπρόσωπος της Επιτροπής για τη Διατήρηση των Έμβιων Υδρόβιων Πόρων της Ανταρκτικής (CCAMLR).

Τα δεδομένα που συλλέγονται με ειδικές κάμερες, θα παρουσιασθούν από τους ερευνητές στο ετήσιο συνέδριο της CCAMLR, που ξεκινά τη Δευτέρα στο Χόμπαρτ και στο οποίο η Αυστραλία θα προωθήσει τη δημιουργία μιας νέας θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής στην ανατολική Ανταρκτική.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024