Στον Μάριο Πλωρίτη οφείλει η Αλίκη Βουγιουκλάκη μια από τις ωραίες ταινίες της καριέρας της.

Η ηθοποιός που πάντα συμβουλευόταν τον Πλωρίτη για τις επιλογές της, την χρονιά 1961-1962 έκανε την πρώτη της θιασαρχική προσπάθεια με μια τεράστια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και έτσι δεν προλάβαινε να γυρίσει δύο ταινίες.

Μετά την παρότρυνση του Πλωρίτη επέλεξε τελικά να παίξει στο «Η Λίζα και η άλλη» σε σενάριο του Βαγγέλη Γκούφα και σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου.

Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Μάνος Χατζιδάκις με το τραγόυδι «Ξημερώνει» να σημειώνει μεγάλη επιτυχία».

Στις 13 Νοεμβρίου 1962 βγήκε το έργο στους κινηματογράφους και την πρώτη χρονιά προβολής του έκοψε 152.896 εισιτήρια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής ο Παντελής Βούλγαρης, βοηθός σκηνοθέτη τότε, στο τέλος της ταινίας έτρεχε γύρω από το αυτοκίνητο κρατώντας κλαδιά για να φαίνεται πως είναι εν κινήσει.

Υπόθεση

O ιδιοκτήτης ενός παλαιοπωλείου βρίσκει ένα πρωί στο μαγαζί του μια άστεγη κοπέλα, τη Λίζα, να κοιμάται. Νομίζοντας ότι η Λίζα είναι κλέφτρα, τη στέλνει στο αυτόφωρο. Εκεί, ένας περαστικός δικηγόρος συμπαθεί την Λίζα και αφού την αθωώνει, την παίρνει να μείνει σπίτι του.

Παράλληλα, η Μίτση, κόρη του βιομηχάνου Μικέ Γαβριήλογλου, το σκάει από το σπίτι της για να αναγκάσει τον πατέρα της να δεχθεί το γάμο της με έναν νεαρό. Ο πατέρας της δίνει αμοιβή σε όποιον την βρει, και μόλις ο δικηγόρος διαπιστώνει την εκπληκτική ομοιότητα της Λίζας με την Μίτση, την οδηγεί στον Γαβριήλογλου και ο τελευταίος αποφασίζει να τη χρησιμοποιήσει ως δόλωμα για να βρει την κόρη του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο