Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτοιμη η μελέτη για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Έτοιμη η μελέτη για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, αφού εκδοθούν οι απαραίτητες οικοδομικές άδειες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας η παρουσίαση των σχεδίων κατασκευής και η μακέτα του  νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, το οποίο θα αναγερθεί με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η παρουσίαση των σχεδίων έγινε από εκπροσώπους του αρχιτεκτονικού γραφείου του αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο και εκπροσώπους του Νοσοκομείου «Τζον Χόπκινς» των ΗΠΑ, που είναι σύμβουλοι σε θέματα υγείας στο έργο.

Στην παρουσίαση των σχεδίων παραβρέθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και οι συνεργάτες τους, ο διευθυντής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Γιάννης Ζερβάκης και άλλα στελέχη του Ιδρύματος, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής Γεώργιος Φιλιππίδης, εκπρόσωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας και της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και εκπρόσωποι της Internation Ηill – Project Manager του έργου και της Healthcare Initiative A.E. που έχει αναλάβει την εργοδοσία του.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δήλωσε ικανοποιημένη με τα αρχικά σχέδια κατασκευής του έργου ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, το οποίο το χαρακτήρισε νοσοκομείο-πρότυπο για τα δεδομένα της χώρας, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπογραφεί σύντομα συμβόλαιο αποδοχής των αρχικών αυτών μελετών, με κάποιες πιθανές μικρές βελτιώσεις που θα γίνουν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Μετά την παρουσίαση των μελετών το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, αφού εκδοθούν οι απαραίτητες οικοδομικές άδειες.

Ήδη στο οικόπεδο άρχισαν να γίνονται οι πρώτες εδαφολογικές και περιβαλλοντολογικές μετρήσεις με τη συνδρομή του Δήμου Κομοτηνής.

Όλες οι σχετικές μελέτες, που απαιτούνται για την κατασκευή των αναγκαίων υποδομών πέριξ του οικοπέδου του ΓΝ Κομοτηνής (έργα Οδοποιίας, Ύδρευσης και Αποχέτευσης) ύψους 162.000 ευρώ εκπονούνται με δωρεά από το Σύλλογο Διπλωματούχων Τοπογράφων Μηχανικών Ροδόπης, θα παραδοθούν στο Δήμο Κομοτηνής μέχρι τον Νοέμβρη του 2018, ενώ ο Δήμος και η ΔΕΥΑ Κομοτηνής έχει αναλάβει την υλοποίησή τους.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024