Βρίσκεσαι με τις φίλες σου και ξεκινάτε να μιλάτε ενθουσιωδώς για τις δουλειές σας, για το ποια έκανε επιτέλους ανταύγειες, ποια αγόρασε εκείνο το τέλειο κιμονό και ποια χώρισε μετά από χρόνια σχέσης. Και όλα κυλούν αρμονικά και έχεις φτάσεις στην τρίτη μαργαρίτα φράουλα όπου έχετε πιάσει το φάκελο ΣΕΞ κι εσύ κοιτάς το πάτωμα γιατί νιώθεις λίγο άβολα. Η μία λέει για τις αξέχαστες στιγμές που ζει με τον καλό της όλη τη νύχτα (πού τα πουλάει αυτά;) και η άλλη μιλά για την ξέφρενη ερωτική ζωή που έχει κατά καιρούς. Εσύ όμως αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα που κρατάς επτασφράγιστο μυστικό λες και ζούμε στο 1965 και το σεξ είναι ντροπή. Δεν έχεις οργασμό ενώ έχεις μία ωραιότατη σχέση και νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Αν δεν τα πεις στις φίλες σου σε ποιον θα τα πεις; Στον ψυχολόγο ίσως αλλά και οι φίλες βοηθούν. Η καθεμία συμβάλει με τη δική της εμπειρία και σου ανοίγει νέες πόρτες στη σκέψη. Αλλά για να μην κοροϊδευόμαστε, το σεξ και η απόλαυση είναι μία καθαρά προσωπική εμπειρία και μόνο εσύ μπορείς να ανακαλύψεις πού υπάρχει πρόβλημα. Πριν αρχίσεις να επιρρίπτεις ευθύνες στο σύντροφό σου και μετά στον εαυτό σου, κάνε focus και ξετύλιξε το κουβάρι.

Προσωπικά εσύ τρελαίνεσαι; Μην κοκκινίζεις από ντροπή. Αν δεν έχεις ανακαλύψει μόνη σου μες στο σαλόνι σου τι είναι αυτό που σε διεγείρει και σε οδηγεί στην κορύφωση, δεν γίνεται να μιλάμε για οργασμό έτσι απλά. Πρώτα ανακαλύπτεις το σώμα σου, τη σεξουαλικότητα και τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να οδηγηθείς στην ‘ολοκλήρωση’. Και μετά ανακαλύπτεις την ηδονή με άλλον άνθρωπο. Αν αυτό το κομμάτι είναι καλυμμένο, μπορούμε να προχωρήσουμε. Αν όχι, έχεις να ανακαλύψεις νέους δρόμους που ξεκινούν συνήθως στην εφηβεία και περιλαμβάνουν επιμόρφωση σε συνδυασμό με απόλαυση.

Τι σημαίνει σεξ για εσένα; Αν έχεις στο μυαλό σου σαν σεξ μόνο τη διείσδυση και την ολοκλήρωση, αφήνεις πολλές σημαντικές λεπτομέρειες εκτός παιχνιδιού. Το σεξ είναι ένα εγκεφαλικό παιχνίδι που ξεκινάει πριν την πράξη. Έχει να κάνει με το φλερτ, το παιχνίδι, τον ερωτισμό και τις κατάλληλες συνθήκες. Ακολουθεί η διέγερση, μετά τα προκαταρκτικά και σιγά σιγά φτάνουμε στο όρος Έβερεστ. Η εξερεύνηση του άλλου μέσα από όλες τις αισθήσεις είναι η ουσία του σεξ και αυτό που μας ιντριγκάρει όταν φτάσουμε στο ψητό. Αν δεν έχεις ιδέα τι σου αρέσει στο σεξ και πώς περνάς καλύτερα, μην περιμένεις από τον άλλο να ρίξει ζαριά και να μαντέψει. Ο διαχωρισμός του καλού και του κακού εραστή είναι εξ ορισμού λάθος. Η χημεία του ζευγαριού ξεκινά από τη μεταξύ τους σύνδεση και συνεχίζεται με την κατάλυση της ντροπής. Δείξε στον άλλο με λόγια και κινήσεις τι σου αρέσει, τι δεν σου αρέσει, ποιος είναι ο σωστός ρυθμός και κάνε αντίστοιχα το ίδιο και για εκείνον. Το σεξ είναι δούναι και λαβείν και όχι ξαπλώναι και περιμένειν.

Μήπως βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Εδώ έχασε η Σαμάνθα σε επεισόδιο του Sex and the City τον οργασμό της, εσύ δεν θα τον χάσεις; Μπορεί να είσαι σε μία φάση νέων αναζητήσεων και να κουράστηκες με το προβλέψιμο σεξ που έχει σταθερή διάρκεια και στάσεις. Μήπως έφτασε η στιγμή να δοκιμάσετε κάτι πιο πικάντικο και να αναστήσετε τη σεξουαλική σας ζωή; Μήπως βαρέθηκες τον ίδιο και ήρθε η ώρα να αλλάξεις παρτενέρ; Κι αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει και λογικό είναι. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για μακροχρόνιες σχέσεις, όπως δεν είναι και η σταφίδα για το σιμιγδαλένιο χαλβά.

Και πάλι τζίφος. Αν έχεις ακολουθήσει τα παραπάνω και δεν έχει βγει κανένα αποτέλεσμα, τότε οι λόγοι μπορεί να είναι ιατρικοί ή σοβαρά ψυχολογικοί. Ξεκίνησε με το να συμβουλευτείς το γυναικολόγο σου γιατί μπορεί να είναι κάτι απλό που επιλύεται άμεσα. Θα εκπλαγείς αν μάθεις ότι είναι πολλές οι γυναίκες που είναι ψυχολογικά κουμπωμένες και δεν μπορούν να χαλαρώσουν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Γράψτε το σχόλιο σας