Καζάνι που βράζει είναι για μια ακόμα φορά η Λέσβος, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, μεταξύ Αράβων και Κούρδων.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή έπειτα από προσωπικές διαφωνίες μεταξύ ορισμένων φιλοξενούμενων στη Μόρια, ξέσπασαν γενικευμένα επεισόδια μεταξύ αράβων και κούρδων προσφύγων, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο επτά άτομα.

Τα γεγονότα αυτά, οδήγησαν εκατοντάδες Κούρδους να φύγουν από το ΚΥΤ και να αναζητήσουν σε άλλες δομές καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, την πύλη της Μόριας πέρασαν περίπου 300 άτομα, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν βρει ήδη στέγη σε άλλες δομές του νησιού.

Μάλιστα, στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν σχηματίσει φραγμό για να αποτρέψουν την είσοδό τους στην πόλη.

Διάψευση για νεκρούς

Αμέσως μετά τα επεισόδια της Παρασκευής, υπήρξε η φημολογία για τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, γεγονός που διαψεύδεται από τις Αρχές.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν στελέχη των δομών, ίσως αυτό να ήταν που έκανε τους Κούρδους να αποχωρήσουν από τη Μόρια.

Κανονικά η κυκλοφορία

Από την κίνηση των κούρδων προσφύγων επηρεάστηκαν και οι μετακινήσεις στο νησί, καθώς είχαν καταλάβει τμήμα οδοστρώματος του οδικού δικτύου Μυτιλήνης – Θερμής.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης, ωστόσο πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.