Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόσα χρήματα θα δίνατε για δύο μπουκάλια ουίσκι;

Πόσα χρήματα θα δίνατε για δύο μπουκάλια ουίσκι;

Από το κατάστημα «Le Clos» στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι πουλήθηκαν δύο μπουκάλια ουίσκι στην απίστευτη τιμή των 1,2 εκατ. δολαρίων

Ένας επιχειρηματίας ξόδεψε 1,2 εκατομμύρια δολάρια στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι για δύο μπουκάλια ουίσκι από το σκωτσέζικο αποστακτήριο Macallan.

Ο ανώνυμος αγοραστής μπορεί να μην ενδιαφέρεται για το περιεχόμενο των φιαλών, αλλά να είναι συλλέκτης έργων τέχνης, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt».

Από το κατάστημα «Le Clos» στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι πουλήθηκαν τα δύο μπουκάλια ουίσκι στην απίστευτη τιμή των 1,2 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται για μαλτ ουίσκι Macallan του 1926, το οποίο διατηρήθηκε για 60 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Όταν το ουίσκι εμφιαλώθηκε το 1986, παράχθηκαν συνολικά 40 φιάλες.

Οι ετικέτες των μπουκαλιών σχεδιάστηκαν από διάσημους καλλιτέχνες, τον Βρετανό Σερ Πίτερ Μπλέικ και τον Ιταλό Βαλέριο Αντάμι, έναν από τους πιο δημοφιλείς ζωγράφους του 21ου αιώνα. Κάθε καλλιτέχνης πήρε 12 από τα σπάνια μπουκάλια ουίσκι.

Πρόκειται για νέο παγκόσμιο ρεκόρ όσον αφορά την τιμή πώλησης ουίσκι. Το 2014 σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ πουλήθηκε ένα μπουκάλι ουίσκι Macallan M Imperiale έναντι 628.000 δολ., το οποίο όμως ήταν έξι λίτρων.

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024