Γενικά είναι γνωστό ότι οι άντρες δεν θεωρούνται και τα πιο συναισθηματικά ανοιχτά άτομα. Συνήθως οι άντρες προτιμούν να είναι στήριγμα και δεν θέλουν να αποκλίνουν από τα κοινωνικά πρότυπα που τους θέλουν να έχουν ένα συγκεκριμένο ρόλο. Όλα αυτά τα κοινωνικά στερεότυπα κάνουν τους άντρες να μην θέλουν να παραδεχθούν τα παρακάτω πράγματα ειδικά σε εσένα, πολύ απλά γιατί ντρέπονται.

Το πρώτο και πιο κύριο είναι ότι και αυτοί έχουν ανασφάλειες. Όπως οι γυναίκες, έτσι και οι άντρες βομβαρδίζονται κάθε μέρα από εικόνες για το πώς πρέπει να είναι το σώμα τους, πως πρέπει να δείχνει το πρόσωπο τους, πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται κ.α. Έτσι και σε αυτούς δημιουργούνται ανασφάλειες για την εμφάνισή τους, όμως δεν μιλούν ποτέ για αυτές, ειδικά σε εσάς, γιατί η κοινωνία λέει ότι δεν πρέπει.

Σε συναισθηματικό επίπεδο για πολλούς όταν ένας άντρας λέει ότι σε αγαπάει φαίνεται σαν σημάδι αδυναμίας. Δείχνει ότι ενδιαφέρεται για σένα, άρα δεν έχει πλέον άμυνες απέναντί σου και θεωρούν ότι γίνεται πιο μαλθακός και ικανός να πιστέψει ότι του πεις.

Αρκετοί είναι οι άντρες που ντρέπονται να παραδεχθούν πως δεν θέλουν να κάνουν σεξ. Δεν είναι απαραίτητο όλοι οι άντρες να θέλουν να κάνουν σεξ κάθε φορά που τους είναι διαθέσιμο. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα στερεότυπα της κοινωνίας που θέλουν μόνο τις γυναίκες να μην έχουν διάθεση για σεξ.