Γενέθλια έχει σήμερα η ΑΕΚ, συμπληρώνοντας 94 χρόνια ζωής. Γιορτάζοντας τη γέννηση της ιδέας, που στις 13 Απρίλη του 1924 σηματοδότησε την αρχή μιας ιστορίας που δεν έχει τέλος. Τα φετινά γενέθλια της Ένωσης είναι εκτιμώ από τα πιο ξεχωριστά. Καθώς συνδυάζονται με την επιστροφή της ΑΕΚ στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και στα πάτρια εδάφη. Μιας και πλέον η κατασκευή του γηπέδου είναι μια πραγματικότητα που… έρχεται.

Η διαδρομή της ΑΕΚ για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα ήταν γεμάτη εμπόδια και δυσκολίες. Και φυσικά πολλές πίκρες, που ειδικά το 2013 έφτασαν σε σημείο… οριακό. Όμως ο σύλλογος και κυρίως ο κόσμος άντεξαν. Σηκώνοντας κεφάλι και βρίσκοντας τη δύναμη να σταθούν ξανά στα πόδια τους, με τον ορίζοντα της προοπτικής. Που είχε εμφανιστεί, όμως ήθελε υπομονή για να έρθει.

Τώρα, η ΑΕΚ γεύεται τους καρπούς όλων αυτών των προσπαθειών. Συσπειρωμένη και με μια δυναμική που όλο και γιγαντώνεται. Σε όλα τα επίπεδα. Αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το φινάλε της σεζόν μπορεί να βρει την ΑΕΚ εκτός από πρωταθλήτρια, κυπελλούχο στο ποδόσφαιρο, αλλά και με ευρωπαϊκό τρόπαιο στο μπάσκετ. Εκεί όπου το κύπελλο έχει ήδη μπει στο παλμαρέ.

Οι παραπάνω στιγμές είναι πρωτόγνωρες για τους κιτρινόμαυρους. Που οφείλουν να τις χαρούν με την ψυχή τους, όμως θα πρέπει παράλληλα να τις εκμεταλλευτούν. Βάζοντας φέτος τις βάσεις για να γίνει η φετινή χρονιά ο οδηγός των επόμενων. Το διάστημα της απουσίας από την κορυφή ήταν πολύ μεγάλο για την ΑΕΚ και μια πρόσκαιρη χαρά, δεν αρκεί. Όσο ξεχωριστή και σημαντική κι αν είναι αυτή και σε όποιο επίπεδο.