Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα ζωή του μικρού Ομράν που έγινε σύμβολο της φρίκης στο Χαλέπι

Η νέα ζωή του μικρού Ομράν που έγινε σύμβολο της φρίκης στο Χαλέπι

Τον περασμένο Αύγουστο η φωτογραφία ενός αγοριού με βλέμμα κενό και πρόσωπο γεμάτο σκόνες και αίματα έκανε το γύρο του κόσμου και έγινε σύμβολο της φρίκης στο Χαλέπι. Σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, δημοσιεύθηκαν νέες φωτογραφίες του Ομράν στο καινούργιο του σπίτι, αγκαλιά με τον πατέρα του. Ο Μοχάμεντ Ντανκίς σε συνέντευξή του υποστηρίζει ότι ο γιος του χρησιμοποιήθηκε ως «μέσο προπαγάνδας» για να χτυπηθεί ο Άσαντ.

Τον περασμένο Αύγουστο η φωτογραφία ενός αγοριού με βλέμμα κενό και πρόσωπο γεμάτο σκόνες και αίματα έκανε το γύρο του κόσμου και έγινε το σύμβολο της φρίκης στο Χαλέπι.

Ο πεντάχρονος Ομράν Ντανκίς, το αγόρι από τη Συρία που κάθεται στο πορτοκαλί κάθισμα του ασθενοφόρου ακούνητο και ανέκφραστο γίνεται το σύμβολο του εμφυλίου στη Συρία. Το αγοράκι είχε βγει σώο από τα συντρίμμια του σπιτιού του, ενώ ο 10χρονος αδελφός του, Αλί, δεν τα κατάφερε.

Σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, δημοσιεύθηκαν νέες φωτογραφίες του Ομράν στο καινούργιο του σπίτι αγκαλιά με τον πατέρα του. Σύμφωνα με τον Guardian, η οικογένειά του μεταφέρθηκε σε περιοχή που ελέγχεται από τον Άσαντ.

Σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφους που υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ, ο πατέρα του Ομράν, Μοχάμεντ, λέει ότι ο γιος του χρησιμοποιήθηκε ως «προπαγάνδα» για να χτυπηθεί ο Άσαντ.

Ο ίδιος τόνισε ότι εκείνη την ημέρα του Αυγούστου καθόταν με τον πεντάχρονο γιο του στο σπίτι και ότι δεν άκουσε κανένα αεροπλάνο να πετά πάνω από το σπίτι του πριν το χτύπημα. Τόνισε ότι ο Ομράν είχε μόνο πολύ ελαφρά τραύματα και ότι το αίμα στο πρόσωπο του γιου του είχε στάξει από δικές του πληγές.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ενώ έψαχνε να βρει τα άλλα τρία του παιδιά, «ένοπλοι» πήραν το Ομράν, τον έβαλαν στο ασθενοφόρο και άρχισαν να τον φωτογραφίζουν. Τον μετέφεραν, επίσης, στο νοσοκομείο, ενώ δεν χρειαζόταν, όπως σημείωσε.

Πάντως, γιατρός του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Ομράν είχε δηλώσει στο BBC ότι ο μικρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και έκανε ράμματα, ενώ είχε υποστεί σοκ.

Επιμέλεια: Κική Μαργαρίτη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024