Η πληροφορία στη βρετανική Telegraph για την κατασκευή του πρώτου smartphone με την επωνυμία Google στην πλάτη του προέρχεται από ανθρώπους που γνωρίζουν ότι διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ του ιντερνετικού κολοσσού και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

H Google φέρεται να επιζητά μεγαλύτερο έλεγχο στο σχεδιασμό, την κατασκευή αλλά και το λογισμικό ενός smartphone με Google Android. Το σχέδιό της δε, προχωρά με γοργούς ρυθμούς αφού η εφημερίδα αποδίδει σε υψηλόβαθμο στέλεχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις την επιπρόσθετη πληροφορία ότι το Google smartphone θα είναι έτοιμο πριν τελειώσει το 2016. Συνδέει δε την πρόσφατη προσθήκη του Ρικ Οστερλόου πρώην προέδρου της Motorola στο ανθρώπινο δυναμικό της, με σκοπό να ηγηθεί ενός επίσης νέου τμήματος στην εταιρεία που αφορά αποκλειστικά στο hardware.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες που φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η Google με το Android, ιδίως ως όχημα για την αύξηση των εσόδων της από την παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών είναι οι φραγμοί που θέτουν οι αντιμονοπωλιακές αρχές (ιδίως στην Ε.Ε.). Ένα ακόμα πρόβλημα είναι ο κατακερματισμός του λειτουργικού συστήματος που δυσχεραίνει τον έλεγχο των εφαρμογών σε κάθε πιθανή διαθέσιμη έκδοση, οι επεμβάσεις των κατασκευαστών που προσθέτουν λογισμικό πάνω από το κοινό περιβάλλον διεπαφής με το χρήστη ώστε να ξεχωρίσουν μεταξύ του πλήθους Androidών αλλά και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που τα κλειδώνουν.

  • To 2015 η Google παρουσίασε το Pixel C, «το πρώτο tablet με Android που κατασκευάστηκε από την αρχή ως το τέλος από την Google», χωρίς την συνδρομή κατασκευαστών hardware και θεωρήθηκε ως η απάντησή της στο Apple iPad Pro.
  • Πρόσφατα, η Google ανακοίνωσε στο ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών της το δικό της… Amazon Echo, το Google Home που αναμένεται το φθινόπωρο του 2016 δηλαδή, μια συσκευή για το σπίτι που μπορεί να ακούει, να καταλαβαίνει και να απαντά στις προσταγές του χρήστη της. Διαβάστε περισσότερα για αυτά στο άρθρο με τίτλο Amazon Echo ή Google Home, γνωρίστε τη συσκευή που θα κυριεύσει το σπίτι μας

Διαβάστε περισσότερα για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Google σχετικά με το hardware

Με εμφανώς λιγότερες επιλογές από ότι αναμενόταν, η Google ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά το πρώτο αρθρωτό, αναβαθμίσιμο smartphone του Project Ara.

Την αδυναμία πολλών ανθρώπων να χειριστούν με την αφή τα smartphone τους φιλοδοξία να αντιμετωπίσει με επιτυχία η Google, προσθέτοντας στις επιλογές χειρισμού των Android το Voice Access.

Η Google ξεκίνησε το 2015 στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα φιλόδοξο έργο, το Project Fi, με το οποίο επιχειρεί να αντιμετωπίσει όλα τα κακά της κινητής τηλεφωνίας: την ανεπάρκεια κάλυψης παντού από ένα δίκτυο, την αδυναμία αξιοποίησης του ταχύτερου δυνατού δικτύου ανά σημείο, την χρέωση για data όταν υπάρχει δωρεάν σημείο Wi-Fi, τον πονοκέφαλο από την πολυπλοκότητα των προγραμμάτων κινητής τηλεφωνίας, το «σοκ του λογαριασμού» από την αδυναμία σωστής πρόβλεψης της χρήσης data, την χρέωση για GB που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, και πολλά ακόμα.

tech.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr