Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόταση εξαγοράς €1,06 δισ. στη νορβηγική Opera από την Κίνα

Πρόταση εξαγοράς €1,06 δισ. στη νορβηγική Opera από την Κίνα

Με σημαντικό κεφάλαιο την τεχνολογία που έχει αναπτύξει για τη συμπίεση βίντεο, η νορβηγική Opera δέχτηκε πρόταση εξαγοράς από κονσόρτσιουμ κινέζικων εταιρειών προσθέτοντας 53% στην χρηματιστηριακή της αξία. Η πρόταση στην εταιρεία που έγινε γνωστή για τον φερώνυμο browser -μια από τις εναλλακτικές επιλογές των Ευρωπαίων χρηστών των Windows- και ιδιαίτερα για τον Opera mini browser σε smartphone, αναμένεται να γίνει δεκτή.

Με σημαντικό κεφάλαιο την τεχνολογία που έχει αναπτύξει για τη συμπίεση βίντεο και τη διανομή διαφημίσεων, η νορβηγική Opera δέχτηκε πρόταση εξαγοράς από κονσόρτσιουμ κινέζικων εταιρειών προσθέτοντας 53% στην χρηματιστηριακή της αξία. Η πρόταση στην εταιρεία που έγινε γνωστή για τον φερώνυμο browser -μια από τις εναλλακτικές επιλογές των Ευρωπαίων χρηστών των Windows- και ιδιαίτερα σε smartphone, αναμένεται να γίνει δεκτή.

H πρόταση ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,06 δισ. ευρώ) υποβλήθηκε από τις κινέζικες Kunlun -η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του gaming- και Qihoo 360 -γνωστή για το antivirus, τον mobile browser και το δικό της app store-, με τη στήριξη των εταιρειών επενδυτικών κεφαλαίων Golden Brick και Yonglian. Αμέσως το διοικητική συμβούλιο ζήτησε την έγκριση των μετόχων για την πώληση της εταιρείας.

Το μεγάλου ατού της Opera θεωρείται η τεχνολογία που έχει αναπτύξει για την εξοικονόμηση δεδομένων κατά τη μετάδοσή τους μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας -πολύτιμη, αν συνυπολογίσει καν τη σημασία της για τους χρήστες που συχνά υποβάλλονται στο σοκ του λογαριασμού. Με το app Opera Max για παράδειγμα, η εταιρεία υπόσχεται να μειώσει την υπό χρέωση κίνηση στα δίκτυα έως και 50%, διπλασιάζοντας έτσι στην καλύτερη τουλάχιστον περίπτωση, την «κατανάλωση» μουσικής, βίντεο και άλλων μέσων εν κινήσει, από τις ολοένα δημοφιλέστερες συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Netflix (ταινίες) ή το Spotify (μουσική).

Ενδεικτικό της διάδοσης του streaming διεθνώς είναι ότι μόνο τους πρώτους έξι μήνες του 2015, μεταδόθηκαν 1 τρισεκατομμύριο τραγούδια μέσω Διαδικτύου, σύμφωνα με έρευνα της Next Big Sound.

Η Opera διανέμει επίσης προϊόντα και υπηρεσίες σε 120 παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ ανά τον κόσμο και δηλώνει πως το λογισμικό της χρησιμοποιείται από 350 εκατομμύρια χρήστες.

Η έγκριση της συμφωνίας υπόκειται στην κρίση των μετόχων της αλλά και κρατικών υπηρεσιών. Νεότερα αναμένονται πολύ σύντομα, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024