Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννα Βασιλείου: «Η ελληνική μουσική πραγματικότητα είναι σκληρή»

Γιάννα Βασιλείου: «Η ελληνική μουσική πραγματικότητα είναι σκληρή»

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Η νεαρή, ταλαντούχα πρωτοεμφανιζόμενη ερμηνεύτρια Γιάννα Βασιλείου, μας συστήθηκε πριν από ένα χρόνο όταν μας παρουσίασε το πρώτο ολοκληρωμένο της άλμπουμ Όλα όσα αγαπώ. Με την αισθαντική της φωνή, την αέρινη σκηνική της παρουσία, τις μουσικές της γνώσεις αλλά και τη διάθεσή της για δουλειά, πραγματοποιεί με σύνεση τα βήματα της […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Η νεαρή, ταλαντούχα πρωτοεμφανιζόμενη ερμηνεύτρια Γιάννα Βασιλείου, μας συστήθηκε πριν από ένα χρόνο όταν μας παρουσίασε το πρώτο ολοκληρωμένο της άλμπουμ Όλα όσα αγαπώ.

Με την αισθαντική της φωνή, την αέρινη σκηνική της παρουσία, τις μουσικές της γνώσεις αλλά και τη διάθεσή της για δουλειά, πραγματοποιεί με σύνεση τα βήματα της ανοδικής μουσικής της πορείας ετοιμάζοντας ήδη το δεύτερο δίσκο της και τις χειμερινές εμφανίσεις της.

Γιάννα είχαμε μιλήσει πριν ένα χρόνο περίπου όταν μας παρουσίασες το ντεμπούτο άλμπουμ σου «Όλα όσα αγαπώ». Πώς κύλησε αυτός ο χρόνος για εσένα και τι έχεις διδαχτεί κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος;

«Αυτός ο χρόνος νομίζω κύλησε αρκετά δύσκολα για όλους μας με τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Εγώ έκανα τα βήματα που ήθελα για το ξεκίνημά μου και πήρα τα εφόδια για τη συνέχεια».

Σε τι διάθεση και φάση σε συναντάμε τη δεδομένη στιγμή;
«Άκρως ανανεωμένη, με πολλή διάθεση για δουλειά. Ετοιμάζω ήδη το δεύτερό μου δίσκο και τις εμφανίσεις μου για τη φετινή χρονιά».

Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, θα σε δούμε στη σκηνή του Gazarte για ένα ξεχωριστό, γιορτινό Live. Θα ήθελες να μας δώσεις μια γεύση για αυτό;
«Οι πιο γνωστές Χριστουγεννιάτικες και μιούζικαλ μελωδίες, παιγμένες από μια εξαμελή μπάντα κορυφαίων jazz μουσικών (Τάκης Πατερέλης, Μάνος Θεοδοσάκης, Jim Staridas, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κίμων Καρούτζος, Βασίλης Ποδαράς). Θα συμμετέχει μαζί μου ένας υπέροχος τραγουδιστής που έχει άμεση σχέση και με το μιούζικαλ, ο Αδάμ Τσαρούχης, για να πούμε μαζί αγαπημένα ντουέτα».

Σε ικανοποίησε η πορεία του πρώτου σου δίσκου, βρήκε ανταπόκριση από το κοινό;
«Έχω πάρα πολύ θετικά σχόλια από το κοινό που με ακολουθεί και τους ευχαριστώ θερμά για αυτό. Είναι πολύ σημαντική η στήριξή τους. Στις μέρες μας άλλωστε αυτό έχει σημασία και όχι οι πωλήσεις ενός δίσκου».

Νεαρή σε ηλικία και πρωτοεμφανιζόμενη. Αισιόδοξη ή απαισιόδοξη για το μέλλον σου στην ελληνική πραγματικότητα και πόσο εύκολη είναι η καθημερινότητα ενός πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη;
«Η αγάπη μου για τη μουσική με κάνει πάντα να διατηρώ την αισιοδοξία μου γύρω από αυτήν. Η ελληνική μουσική πραγματικότητα εντούτοις είναι σκληρή και μη ανανεωμένη. Αυτό κάνει τα πράγματα για όλους, αλλά κυρίως τους πρωτοεμφανιζόμενους, αρκετά δύσκολα».

Τι αφήνεις πίσω τη χρονιά που ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία και τι κρατάς από αυτήν;
«Αφήνω πίσω το ψέμα, την εκμετάλλευση και την υποκρισία που έζησα, και προχωράω μπροστά βαδίζοντας πάντα το δρόμο της αλήθειας, με τους καινούριους φίλους και τη διάθεση προόδου και δημιουργίας».

Πώς θα σε βρουν οι φετινές γιορτές και ποια επαγγελματικά σου σχέδια υπάρχουν στα σκαριά;
«Οικογενειακά όπως πάντα. Είναι κάποια έθιμα που δεν τα αλλάζω με τίποτα. Επαγγελματικά υπάρχουν ωραία πράγματα που ετοιμάζονται. Αναμείνατε εξελίξεις!»

Αν η ευχή σου για τη νέα χρονιά γινόταν πραγματικότητα, ποια θα ήταν αυτή;
«Εύχομαι από καρδιάς να σταματήσουν τα δεινά του τόπου μας και να βοηθηθούν όλοι οι άνθρωποι που βιοπαλεύουν. Η λύση να πάψει να φαίνεται ουτοπική και επιτέλους να εφαρμοστεί. Έχω και μία προσωπική ευχή αλλά αυτή θα την κρατήσω για «πάντα» κρυφή. Σας ευχαριστώ πολύ».

Η Γιάννα Βασιλείου θα βρεθεί στο Theater Stage του Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι)), τη Δευτέρα 21/12 (στις 21.30)

entertainment.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024