Το γεμάτο ένταση θρίλερ Χωρίς Διέξοδο (No Escape) διηγείται την ιστορία ενός αμερικανού επιχειρηματία (Όουεν Ουίλσον), ο οποίος μετακομίζει με την οικογένειά του στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι εξεγέρσεις που ξεσπούν λόγω της πολιτικής αστάθειας της περιοχής, τον αναγκάζουν να αναζητήσει εσπευσμένα ασφαλές καταφύγιο για εκείνον και την οικογένειά του, καθώς η πόλη δέχεται βίαιες επιθέσεις από αντάρτες.

Η ταινία φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Τζον Έρικ Ντόουντλ, σε σενάριο του ιδίου και του αδελφού του, Ντρου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Πιρς Μπρόσναν και Λέικ Μπελ.

Ο Τζον Ντόουντλ εμπνεύστηκε την ταινία το 2006 κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Ταϊλάνδη με τον πατέρα του. Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν τις διακοπές τους, έγινε στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα. Χάρη στην επιμονή του πατέρα του, που επέμενε ότι επρόκειτο για μια ειρηνική διαφωνία, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι. Παρά την παρουσία αρμάτων στους δρόμους και την απαγόρευση κυκλοφορίας που ίσχυε, η ατμόσφαιρα δεν απέπνεε κίνδυνο και τελικά το ταξίδι τους κύλησε ομαλά. Ο Τζον όμως, αναρωτιόταν πώς θα ήταν αν τα πράγματα δεν εξελίσσονταν έτσι. Η ιδέα του να είσαι ένας ξένος, εγκλωβισμένος σε μια χώρα που πλήττεται από εμφύλιο, έμοιαζε τρομακτική, πολύ περισσότερο δε, αν είχες μαζί σου και τα παιδιά σου.

Όταν επέστρεψε στις Η.Π.Α., συζήτησε την ιδέα του με τον αδερφό του, Ντρου, ο οποίος ενθουσιάστηκε από την πρώτη στιγμή. Εκείνη την εποχή, ολοκλήρωναν μια άλλη ταινία, και η ιδέα του Χωρίς Διέξοδο  επρόκειτο να είναι το επόμενο project τους.

Οι Ντόουντλ είχαν πάει την νοτιοανατολική Ασία με την οικογένειά τους, όταν οι αδερφές τους ήταν πέντε και επτά ετών. Όταν έστηναν την πλοκή της ταινίας, χρησιμοποίησαν τις αναμνήσεις των αδερφών τους, από εκείνο το ταξίδι για να χτίσουν την ιστορία και το συναίσθημα. Οι δύο αδερφές τους μάλιστα, αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για τους χαρακτήρες της Λούσι και της Μπις – που ενσαρκώνουν οι Στέρλινγκ Τζέρινς και Κλερ Γκίαρ.

Αυτό που τα αδέρφια Ντόουντλ είχαν αποφασίσει εξ’ αρχής, ήταν να μην κατονομαστεί η χώρα στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία. Ενώ αρχικά σκόπευαν να τοποθετήσουν τη δράση στην Καμπότζη, το άλλαξαν εσκεμμένα, γιατί θεώρησαν ότι οι πολιτικές προεκτάσεις θα επηρέαζαν με μη ουσιαστικό τρόπο τη βασική ιδέα. Ο Ντρου εξηγεί: «η ιστορία μιλάει για μια οικογένεια, η οποία μεταβαίνει σε μια χώρα που κανείς δεν πιστεύει ότι είναι ασφαλής και όπου ξεσπά μια εξέγερση την ημέρα που φτάνουν. Ο σκοπός μας ήταν να κάνουμε μια δραματική ταινία που το επίκεντρό της θα ήταν μια οικογένεια. Δεν θέλαμε μια ταινία δράσης στην οποία απλά θα υπήρχε μια οικογένεια.»

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στο Τσιάνγκ Μάι, στην βόρεια Ταϊλάνδη, κοντά στα σύνορα με την Μιανμάρ. Η τοποθεσία διέθετε αυτό που ζητούσαν σε επίπεδο τοπίων καθώς και τα καλύτερα συνεργία της περιοχής. Η ομάδα παρέμεινε 39 ημέρες μέχρι την ολοκλήρωση των γυρισμάτων και για να διασφαλίσει ότι ο Ουίλσον, η Μπελ και οι κινηματογραφικές κόρες τους Τζέρινς και Γκίαρ θα έπειθαν ως οικογένεια, τους έφερε στην Ταϊλάνδη δύο εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξη των γυρισμάτων για πρόβες. Οι τέσσερις ηθοποιοί επισκέφθηκαν στο Πάρκο Άγριων Ζώων της Ταϊλάνδης και έκαναν μαζί δραστηριότητες που τους έφεραν πιο κοντά.

Το μήνυμα που ο Τζον και ο Ντρου ελπίζουν να μεταδώσουν στο κοινό είναι: «Για εμάς, το βασικό θέμα είναι η σημασία της οικογένειας και η δύναμη που σου δίνει. Όταν μια οικογένεια είναι δεμένη και δουλεύει σαν ομάδα, μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Στην αρχή της ιστορίας μας, ο βασικός χαρακτήρας αισθάνεται ότι έχει απογοητεύσει την οικογένειά του, ότι ίσως να είναι καλύτερα χωρίς αυτόν. Μέσα στην κρίση όμως, συνειδητοποιεί ποιος είναι ο ρόλος του. Για μας, η ταινία αυτή δεν μιλά για την επιβίωση σε ένα πραξικόπημα. Μιλά για την οικογένεια που γίνεται γροθιά για να επιβιώσει.»

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 29 Οκτωβρίου από την Tanweer.

entertainment.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο