Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπάρχει «καλό» και «κακό» Apple iPhone 6S;

Υπάρχει «καλό» και «κακό» Apple iPhone 6S;

Την βεβαιότητα ότι αγόρασαν «το καλό iPhone 6S» επιζητούν οι λάτρεις των προϊόντων της Apple, αφού πληροφορήθηκαν ότι η Apple έχει αναθέσει σε δύο κατασκευαστές να την προμηθεύσουν με τσιπ A9, τα οποία επηρεάζουν σε σημαντικά διαφορετικό βαθμό την αυτονομία του νέου smartphone. Η Apple απάντησε.

Την βεβαιότητα ότι αγόρασαν «το καλό και όχι το κακό iPhone 6S» επιζητούν οι λάτρεις των προϊόντων της Apple, αφού πληροφορήθηκαν ότι η Apple έχει αναθέσει σε δύο κατασκευαστές να την προμηθεύσουν με τσιπ A9, τα οποία επηρεάζουν σε σημαντικά διαφορετικό βαθμό την αυτονομία του νέου smartphone. Η Apple απάντησε, εγγυώμενη ότι η διαφορά περιορίζεται στο 2%-3% και δεν γίνεται αντιληπτή σε πραγματικές συνθήκες χρήσης.

Τα τσιπ Α9 σχεδιάστηκαν από την Apple και την κατασκευή τους ανέλαβαν οι Samsung και TSMC -και η διαφορά τους είναι ορατή, έστω και ελάχιστα, στο μέγεθος. Στα διαδικτυακά φόρα, η συζήτηση άναψε όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι τα Α9 που εξέρχονται από τα εργοστάσια της Samsung επηρεάζουν αρνητικά την αυτονομία της συσκευής που θα υπηρετήσουν, σε σχέση με τα Α9 από την TSMC, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ενός μετροπρογράμματος επιδόσεων επεξεργαστών, GeekBench που ωθεί το τσιπ στα όριά του.

Παρά το γεγονός ότι, καταξιωμένοι τεχνικοί, επιβεβαιώνουν ότι δύο τσιπ δεν είναι ποτέ ίδια ακόμα και όταν βγαίνουν από το ίδιο εργοστάσιο, οι καταναλωτές φαίνεται ότι προτιμούν το καλύτερο, δηλαδή το Α9 από την TSMC.

Το θέμα γρήγορα έφτασε στο… Infinite Loop και η Apple έδωσε εξηγήσεις στο δημοφιλές TechCrunch, προκειμένου να βεβαιώσει τους πλέον δύσπιστους ότι «κάθε τσιπ στα προϊόντα της ικανοποιεί τα πλέον υψηλά στάνταρτ ποιότητας», αν και αυτός ο λόγος δεν αρκεί ποτέ στους λάτρεις της τεχνολογίας. Κι αυτό φαίνεται ότι το γνωρίζει καλά η Apple, αφού πρόσθεσε τεχνικές λεπτομέρειες που είναι πιθανό να τους πείσουν. H Apple απαντά λέγοντας πως οι εργαστηριακές δοκιμές που τροφοδοτούν ασταμάτητα τους επεξεργαστές με υψηλό φόρτο εργασίας μέχρι να εξαντληθεί η μπαταρία τους δεν είναι αντιπροσωπευτικές της χρήσης που γίνεται σε πραγματικές συνθήκες, κι αυτό επειδή ξοδεύουν μη ρεαλιστικό χρόνο με τον επεξεργαστή να λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Οι δικές μας δοκιμές, αλλά και τα στοιχεία που συλλέγουμε από τους πελάτες μας, δείχνουν ότι η πραγματική ζωή της μπαταρίας στο iPhone 6S και το iPhone 6S Plus, συνυπολογίζοντας τις διαφορές στα εξαρτήματά τους, διαφέρουν από 2 έως 3 τοις εκατό μεταξύ τους».

Το περιοδικό Wired αναφέρεται επίσης στο υποθετικό σενάριο στο οποίο κάποιος χρήστης επιβεβαιώνει την διαφορά στην αυτονομία του νεότερου smartphone της Apple εξωθώντας στα άκρα δύο συσκευές με A9 από διαφορετικό προμηθευτή, παίζοντας για παράδειγμα, ένα απαιτητικό παιχνίδι. Και πάλι, δεν θα μπορεί να βεβαιώσει ότι η διαφορά αυτή προκύπτει από το εργοστάσιο κατασκευής του εκάστοτε τσιπ και όχι από το μεμονωμένο τσιπ. Συμπληρώνει δε, πως για να εξαχθεί παράδειγμα θα χρειαζόταν ικανός αριθμός μετρήσεων τσιπ από τους δύο κατασκευαστές και τέτοια δεδομένα, συμφωνούν οι περισσότεροι, δεν έχει παρά η ίδια η Apple.

Το εξειδικευμένο Anandtech.com, συμπεραίνει ότι δεν υπάρχει ικανό δείγμα για να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για το θέμα και φαίνεται να αποδέχεται τους ισχυρισμούς της Apple.

Εγώ, ποιον A9 έχω, Samsung ή TSMC;

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι φαίνεται να συμφωνούν ότι δεν κρύβεται ένα «chipgate» πίσω από τις μετρήσεις του Geekbench (το οποίο παρεμπιπτόντως δεν μετρά αυτή καθεαυτή την αυτονομία συσκευών, αν και προφανώς οι επιδόσεις του τσιπ την επηρεάζουν), οι χρήστες στρέφονται σε app που δίνουν περισσότερες πληροφορίες για τα εξαρτήματα του iPhone 6S, όπως το Lirum Device Info Lite, και αποκωδικοποιούν με τον ακόλουθο τρόπο τον αριθμό του μοντέλου του τσιπ:

N71AP: ο Α9 κατασκευάστηκε από την Samsung
N71MAP: ο Α9 κατασκευάστηκε από την TSMC
N66AP: ο Α9 κατασκευάστηκε από την Samsung (6S)
<>N66MAP: ο Α9 κατασκευάστηκε από την Samsung (6S Plus)

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024