Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι συμβαίνει όταν τα Refurbished iPhone

Τι συμβαίνει όταν τα Refurbished iPhone «by Apple» φτάνουν στο Service

Το εξουσιοδοτημένο κέντρο παροχής υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης των προϊόντων της Apple εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποσαφηνίζει τι συμβαίνει όταν καλείται να αναλάβει το service των ανακατασκευασμένων iPhone της Apple που... κάτι τους λείπει. Πρόσφατα, ο επίσημος διανομέας είχε κάνει λόγο για την «εξαπάτηση του κοινού» από την διάθεση των επονομαζόμενων Refurbished iPhone «με την πιστοποίηση της Apple» στην ελληνική αγορά.

Το εξουσιοδοτημένο κέντρο παροχής υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης των προϊόντων της Apple στην Ελλάδα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποσαφηνίζει τι συμβαίνει όταν καλείται να αναλάβει το service των ανακατασκευασμένων iPhone της Apple που δεν συνοδεύονται από την εγγύηση της Apple.

Πρόσφατα, ο επίσημος διανομέας είχε κάνει λόγο για την «εξαπάτηση του κοινού» από την διάθεση των επονομαζόμενων Refurbished iPhone «με την πιστοποίηση της Apple» στην ελληνική αγορά.

Η Info Quest Technologies είναι πιστοποιημένη από το 2009 ως Apple Authorised Service Partner. Το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχτηκε αιτήματα ενδιαφερομένων και οδηγήθηκε στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης με την οποία ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, ότι ακολουθώντας τις οδηγίες της Apple, δεν εξυπηρετεί στο Service προϊόντα Apple iPhone, τα οποία δε φέρουν την κατασκευαστική εγγύηση της Apple.

Ιδιαιτέρως δε, εφιστά «την προσοχή του καταναλωτικού κοινού σχετικά με προϊόντα που φέρουν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά των προϊόντων Apple, χωρίς ωστόσο να συνοδεύονται από την κατασκευαστική εγγύηση της εταιρείας, με στόχο να παραπλανήσουν το καταναλωτικό κοινό ως προς την αυθεντικότητα και την προέλευση του προϊόντος και των συστατικών του.

Προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρανόηση ή δυσαρέσκεια κάποιων πελατών, καλούμε τους καταναλωτές πριν την οποιαδήποτε αγορά τους, να ενημερώνονται για την αυθεντικότητα και επακριβώς για τους όρους που διέπουν την εγγύηση του προϊόντος, ότι όντως η εγγύηση είναι της Apple και όχι κάποιου τρίτου».

Αναλυτικά, για το θέμα των Refurbished iPhone στην Ελλάδα:

Όπως σας γράφαμε νωρίτερα, η Apple έχει κάνει γνωστό ευρύτερα ότι τα προϊόντα που διαθέτει ανακατασκευασμένα έχουν περάσει από μια εκτενή διαδικασία τεχνικού ελέγχου, έχουν γνήσια ανταλλακτικά και συνοδεύονται από 1 χρόνο εγγύηση από τον επίσημο μεταπωλητή, έχουν νέα μπαταρία και περίβλημα καθώς και συσκευασία σε λευκό κουτί, στο οποίο περιέχονται τα πάντα: εγχειρίδιο, αξεσουάρ και φορτιστής. Επίσης, φέρουν νέο σειραϊκό αριθμό που φανερώνει ότι πρόκειται για προϊόν Refurbished, με την πιστοποίηση της Apple, Apple Certified.

Από την άλλη, τα λιγοστά refurbished iPhone που εμφανίστηκαν -για λίγο και μετά εξαφανίστηκαν- φέρονται να διανέμονται στην Ελλάδα από τον επίσημο διανομέα Refurbished της Apple, την Brightstar, η οποία εξέδωσε επίσης ανακοίνωση που δημοσιεύεται στον Τύπο. Σε αυτή, η εταιρεία δηλώνει πως η ανακατασκευή και ο έλεγχος έγιναν σε εργοστάσιο της Apple, με τις διαδικασίες της Apple, με γνήσια ανταλλακτικά της Apple. Στην απουσία των συνοδευτικών αξεσουάρ και της εγγύησης 1 έτους αποδίδεται από την Brightstar, η διάθεση των Refurbished iPhone σε χαμηλότερες τιμές. Από την άλλη, η χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα είναι στα ίδια επίπεδα για τα Refurbished iPhone και με την εγγύηση της Apple. (Το tech.in.gr αναμένει διευκρινίσεις από την Brightstar και θα σας ενημερώσουμε σχετικά).

Σύμφωνα με πληροφορίες του tech.in.gr, μπορεί να πωλούνται τα αρκετά φθηνότερα Refurbished iPhone στην ελληνική αγορά, δεν έχουν όμως ανακατασκευαστεί από την Apple. Κατά συνέπεια, η εγγύηση που τα συνοδεύει δεν μπορεί να προέρχεται από την Apple, αλλά από τον εκάστοτε ανακατασκευαστή (ή, διανομέα;). Όπως αποσαφηνίζει στο tech.in.gr, ο M.Elalj, επικεφαλής της υπηρεσίας ενημέρωσης διαθέσιμων προϊόντων Refurbished από την Apple, Refurb.Me, «κάθε άλλος προμηθευτής έχει την δική του πολιτική για τον τρόπο που θα ακολουθήσει σε ότι αφορά στην ανανέωση της ποιότητας του προϊόντος και το πώς θα παρέχει εγγύηση (υποστήριξη).».

  • Αναγνώστης του tech.in.gr, επικοινώνησε επωνύμως μαζί μας και μας ενημέρωσε ότι το Refurbished iPhone που αγόρασε στην Ελλάδα από γνωστή αλυσίδα είχε πράγματι έγκυρο σειραϊκό αριθμό, μετά από τη σχετική, αν και με καθυστέρηση, επιβεβαίωση από την Apple (Ιρλανδία), ανακατασκευασμένο από την TCCM, με εγγύηση υποστήριξης από την εταιρεία Cellcom στην Αργυρούπολη. «Δεν εξαπατήθηκα», μας είπε εφησυχασμένος ο κάτοχος του Refurbished iPhone, δεδομένου του έγκυρου σειραϊκού αριθμού. Θα επανέλθουμε στο θέμα όταν προκύψουν νεότερες πληροφορίες.

Διαβάστε τι άλλο πρέπει να προσέξετε πριν από την αγορά Refurbished iPhone.

Σε ό,τι αφορά το Service των προϊόντων Apple, η Info Quest Technologies διακρίνεται συστηματικά μεταξύ των Apple Authorised Service Partners πανευρωπαϊκά. Εξυπηρετεί δε, περισσότερο από το 50% του συνολικού όγκου των προϊόντων Apple που απαιτούν Service στην Ελλάδα.

To Service της Info Quest Technologies βρίσκεται στην Λεωφόρο Κηφισού στον Αγ. Ι. Ρέντη (είσοδος από Μπιχάκη 42, ώρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 – 16:00) και στην Καλλιθέα (Αλεξάνδρου Πάντου 25, με ώρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 – 16:00).

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024