Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπλόκο στα πειρατικά σάιτ στην Γαλλία από τις PayPal, MasterCard και Visa

Μπλόκο στα πειρατικά σάιτ στην Γαλλία από τις PayPal, MasterCard και Visa

Μια νέα μέθοδο αντιμετώπισης της «πειρατείας» μουσικής και ταινιών, αυτής του οικονομικού στραγγαλισμού, επιχειρούν να εφαρμόσουν οι εταιρείες εκμετάλλευσης των πνευματικών δικαιωμάτων που συνοδεύουν τα έργα. Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι κάτοχοι των copyright φαίνεται να πείθουν αρκετές από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες πληρωμών να μην δέχονται πληρωμές σε πειρατικά site και από τη Γαλλία -από συνδρομές μελών ή διαφημίσεις.

Μια νέα μέθοδο αντιμετώπισης της «πειρατείας» μουσικής και ταινιών, αυτής του οικονομικού στραγγαλισμού, επιχειρούν να εφαρμόσουν οι εταιρείες εκμετάλλευσης των πνευματικών δικαιωμάτων που συνοδεύουν τα έργα. Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι κάτοχοι των copyright φαίνεται να πείθουν αρκετές από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες πληρωμών να μην δέχονται πληρωμές προς «πειρατικά» site και από τη Γαλλία -από συνδρομές μελών ή διαφημίσεις.

Η υπουργός Πολιτισμού και Επικοινωνίας κα Fleur Pellerin είχε ήδη από τον Μάρτιο αναφερθεί σε ένα σχέδιο πάταξης της πειρατείας, το οποίο τώρα φαίνεται ότι διαφοροποιείται προς όφελος των κατόχων των copyright. Παρά τις υπαρκτές αντιδράσεις, το σχέδιο τους επιτρέπεται να συστήνουν και να συντηρούν την δική τους «μαύρη λίστα πειρατικών δικτυακών τόπων», στους οποίους η κα Pellerin αναφέρθηκε ως «δομικά παράνομες ιστοσελίδες». Η λίστα αυτή θα προωθείται στην PayPal, την Mastercard και την Visa, καθώς και άλλες ανάλογες υπηρεσίες, οι οποίες αποκτούν το δικαίωμα να μην εκτελούν πληρωμές που απευθύνονται σε επιχειρήσεις της μαύρης λίστας, δηλαδή σάιτ που έχουν χαρακτηριστεί «πειρατικά» από τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων, όχι όμως από δικαστήριο. Η συμμετοχή των εταιρειών πληρωμών σε μια τέτοια συμφωνία είναι εθελοντική, φαίνεται όμως ότι οι τρεις προαναφερόμενοι προτίθενται να την συνυπογράψουν. Αυτό σημαίνει ότι όποιος δικτυακός τόπος είναι στην μαύρη λίστα δεν θα δέχεται πληρωμές ή δωρεές μέσω PayPal και πιστωτικών καρτών.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησαν στις 10 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να συνεχιστούν. Τα πρώτα σχόλια αναφορικά με το μέτρο αφορούν στην νομιμότητα της ενέργειας αυτής, στον κίνδυνο να δημιουργηθεί μια αβάσιμα διευρυμένη μαύρη λίστα, χωρίς δικαίωμα άμεσης αντίδρασης από τους θιγόμενους δικτυακούς τόπους, οι οποίοι με το μπλόκο των PayPal, MasterCard και Visa δεν θα μπορούν να δέχονται τουλάχιστον συνδρομές μελών. Από την άλλη, πολλοί αναφέρονται στο γεγονός ότι οι δικτυακοί τόποι διακίνησης πνευματικών έργων χωρίς άδεια δεν αποκομίζουν τα έσοδά τους από τις συνδρομές μελών, αλλά από τους πρόθυμους να διαφημιστούν σε δικτυακούς τόπους όπου συρρέει ακόμα πλήθος κόσμου. Ακόμα και μετά το μπλόκο από τις υπηρεσίες πληρωμών, μπορούν να βρουν άλλους δρόμους για να συνεχίσουν να προβάλλονται στα δημοφιλή torrent site, λέγεται.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024