Στην μέθοδο του «πληθοπορισμού» (crowdfunding) καταφεύγει το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας για να καλύψει τα έξοδα συμμετοχής του στις επικείμενες εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 με υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς μέλη και φίλους, «λόγω του κόστους των παραβόλων, πολλοί υποψήφιοι αδυνατούν να δώσουν και χρήματα για τα ψηφοδέλτια και την μεταφορά τους».

Συνολικά, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας χρειάζεται 25.000€ για να συμμετέχει -χωρίς καμία άλλη χρηματοδότηση εκτός από τα μέλη και τους φίλους του.
 
«Έστω και 5€ θα είναι μεγάλη βοήθεια για το κόμμα», αναφέρεται στην επιστολή που παραπέμπει σε δράση με τους ακόλουθους τρόπους:
 
1) Κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, στην Τράπεζα Πειραιώς, αριθμός λογαριασμού: 6017-040060-750

2) Δωρεά μέσω Paypal (πλέον λειτουργεί και στην Ελλάδα) πατώντας σε αυτόν τον σύνδεσμο: https://www.paypal.com/uk/cgi-bin/webscr?cmd=_xclick&business=finance@pirateparty.gr&currency_code=EUR&item_name=Elections%202015%20Donation

3) Επικοινωνία στο 6934753640 «ώστε να βρεθείς με κάποιον εκπρόσωπο του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας με μπλοκάκι αποδείξεων».

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Κόμμα των Πειρατών στο tech.in.gr

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr