Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιλέχτηκαν ως κριτές στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, είναι όμως από την Ελλάδα...

Επιλέχτηκαν ως κριτές στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, είναι όμως από την Ελλάδα…

Χορηγούς που θα καλύψουν έξοδα ύψους 3.300 ευρώ αναζητούν τρία νέα και ταλαντούχα παιδιά που διακρίθηκαν πολλαπλώς στην ρομποτική. Δύο αδέλφια, ο Νίκος (21 ετών) και η Διαλεκτή Αθηνά Βουτυράκου (20 ετών) και η Γεωργία Κουβουτσάκη (20 ετών) θέλουν να αποδεχτούν τις θέσεις των κριτών στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής τον Νοέμβριο του 2015 στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα. Μένει να διαψεύσουμε πως «στην Ελλάδα δεν είναι πια πρακτικά αδύνατο έως και απαγορευτικό το να έχει κανείς όνειρα και ελπίδα.»

Χορηγούς που θα καλύψουν έξοδα ύψους 3.300 ευρώ αναζητούν τρία νέα και ταλαντούχα παιδιά που διακρίθηκαν πολλαπλώς στην ρομποτική. Δύο αδέλφια, ο Νίκος (21 ετών) και η Διαλεκτή-Αθηνά (Διάνα) Βουτυράκου (20 ετών) και η Γεωργία (Τζώρτζια) Κουβουτσάκη (20 ετών) θέλουν να αποδεχτούν τις θέσεις των κριτών στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής για τις οποίες επιλέχτηκαν. Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2015 στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα. Μένει να βρεθούν οι χορηγοί και να διαψεύσουμε πως «στην Ελλάδα δεν είναι πια πρακτικά αδύνατο έως και απαγορευτικό το να έχει κανείς όνειρα και ελπίδα.»

Στην συνέχεια παραθέτουμε την επιστολή του Νίκου Βουτυράκου, όπου περιγράφεται η πορεία της ομάδας που αναδείχτηκε με την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ που αναλαμβάνει την αναδάσωση (επισημάνσεις από το tech.in.gr):

«Ονομάζομαι Νίκος Βουτυράκος, και είμαι 21 ετών. Είμαι μέλος της ομάδας ρομποτικής Reforestation Robot, μαζί με την Διαλεκτή Αθηνά Βουτυράκου (20 ετών) και το νέο μέλος Γεωργία Κουβουτσάκη (20 ετών). Μπορείτε να πληροφορηθείτε για την ομάδα μας από το blog μας http://reforestationteam.blogspot.gr/.

Εν ολίγοις, είμαστε οι πανελλήνιοι πρωταθλητές ρομποτικής στη regular κατηγορία το 2009 και στην open κατηγορία το 2011. Με τις διακρίσεις μας αυτές προκριθήκαμε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κορέα το 2009 και στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Άμπου Ντάμπι το 2011. Εκεί με το ρομπότ-αναδασωτή που κατασκευάσαμε και προγραμματίσαμε κατακτήσαμε την 9η θέση παγκοσμίως, την καλύτερη που έχει πάρει η Ελλάδα ποτέ στον εν λόγω διαγωνισμό. Το 2012 ήμασταν ομιλητές-εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Συνέδριο ρομποτικής με θέμα την συνεισφορά της ρομποτικής τεχνολογίας στην εκπαίδευση και η ενσωμάτωση της ρομποτικής στην ίδια την κοινωνία, που διεξήχθη στην Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία). Το θέμα της ομιλίας μας ήταν η ρομποτική ψυχολογία και οι νέες προοπτικές που ανοίγει ο κλάδος αυτός στην εκπαίδευση. Τον Ιούλιο του 2014 και του 2015 η Ελληνική Αντιπροσωπεία Ρομποτικής(wrohellas) μας τίμησε με την θέση των κριτών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής με την Διαλεκτή Αθηνά Βουτυράκου να επιλέγεται ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής. Το Νοέμβριο του 2014 η Διαλεκτή-Αθηνά και η Γεωργία επιλέχθηκαν από την παγκόσμια επιτροπή ως κριτές στην Ολυμπιάδα ρομποτικής στη Ρωσία ενώ εγώ συμμετείχα ως εκπρόσωπος της ομάδας στο Παγκόσμιο συνέδριο ρομποτικής με θέμα «Ρομποτική και διάστημα».

Φέτος, στο ίδιο πλαίσιο επιλεχθήκαμε και οι τρεις ως κριτές στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που διεξάγεται στην Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ, τον Νοέμβριο του 2015.
Όμως η δράση μας ως ομάδα δεν περιορίζεται εκεί.

Ειδικότερα, εγώ παρακολούθησα σειρά σεμιναρίων (summerschool) στην Λισσαβόνα το καλοκαίρι του 2013 σχετικά με το Δίκαιο της Τεχνολογίας και των ΜΜΕ, και συμμετείχα στο εαρινό εξάμηνο του 2015 στο πρόγραμμα Εράσμους στο πανεπιστήμιο του Sheffield, που εξειδικεύεται στον χώρο του Δικαίου αλλά και της Βιοηθικής, κλάδου που με ενδιαφέρει να ασχοληθώ μελλοντικά, αφού συνδυάζει το αντικείμενο σπουδών μου (Νομική) και την αγάπη μου για την τεχνολογία .

Η αδελφή μου Διαλεκτή Αθηνά σπουδάζει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσοβίου Πολυτεχνείου, ενώ παράλληλα κατετάγη 2η στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Robomac 2014 , που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια και 2η στο πανευρωπαϊκό workshop ρομποτικής στο Linkoping της Σουηδίας το Μάρτιο του 2015.

Η Γεωργία Κουβουτσάκη σπουδάζει στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, και συμμετέχει σε δράσεις ρομποτικής με επεξεργαστές Αrduino (όπως workshop της ΙΕΕΕ στο ΕΜΠ ή την Αrduino day) ενώ μαζί με τη Διαλεκτή Αθηνά εργάστηκαν το 2015 στο summer camp που διοργανώθηκε στο Αμερικανικό Κολέγιο ACS, όπου δίδασκαν ρομποτική σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Στόχος μας φέτος, όπως έγινε αντιληπτό, είναι να μετάσχουμε ως κριτές στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που επιλεχθήκαμε λόγω των βιογραφικών που αποστείλαμε, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, και συγκεκριμένα στην πόλη Ντόχα 6-9 Νοεμβρίου 2015. Ωστόσο, όπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι και φέτος συναντάμε προβλήματα οικονομικής φύσης, μιας και, παρότι το έργο μας αναγνωρίζεται διεθνώς, δεν στηρίζεται ουδόλως από κρατικούς φορείς. Γι΄ αυτό αναζητούμε χορηγό-αρωγό, προκειμένου να ευοδωθεί η προσπάθεια που κάνουμε και πρόκειται να κάνουμε.

Το ποσό που χρειαζόμαστε για τα αεροπορικά εισιτήρια(3 άτομα) για τη διαμονή, καθώς και για τη διατροφή και τις μετακινήσεις μας, προσεγγίζει τα 3300 ευρώ. Αναλυτικά : Εισιτήρια 500-600 ευρώ/ επιβάτη, Διαμονή: 900-1000 ευρώ(συνολικώς), Διατροφή-μετακινήσεις : 65 ευρώ/μέρα/άτομο

Ξέρουμε ότι το ποσό είναι μεγάλο, δεδομένης της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα μας. Γι’ αυτό και οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη για να φτάσουμε πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων μας. Και βέβαια προτιθέμεθα από την πλευρά μας να συμβάλουμε όπως μπορούμε, ώστε να προωθηθεί ή να προβληθεί με κάποιο τρόπο η εταιρεία σας.

Σημειωτέον ότι σε παλαιότερες δράσεις τα έξοδα της αποστολής μας έχει καλύψει: ο «Αρκτούρος«, η εταιρεία «ΠΑΥΛΟΣ Ι. ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε«, ο «Σκλαβενίτης» και η Mikel Coffee Company. Κλείνοντας θα ήθελα πραγματικά να τονίσω πως η συνεισφορά σας θα είναι μεγίστης σημασίας για εμάς, κυρίως διότι με αυτή θα φτάσουμε γρηγορότερα στην υλοποίηση των ονείρων μας, σε μια Ελλάδα που πλέον φτάνει να θεωρεί πρακτικά αδύνατο έως και απαγορευτικό το να έχει κανείς όνειρα και ελπίδα.

Η εταιρεία VASSILIOU – TROFINKO SA προτίθεται να καλύψει το 10% του παραπάνω ποσού ενώ το ίδρυμα ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ θα δώσει άλλα € 1100 από αυτά, φέρνοντάς μας ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας.»

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024