Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον ΣΕΠΕ για τη διετία 2015-2017

Εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον ΣΕΠΕ για τη διετία 2015-2017

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Το “παρών” έδωσαν, εκπροσωπώντας τα Υπουργεία Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Δημήτρης Τζώρτζης  και ο Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, καθώς και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας.

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Το “παρών” έδωσαν, εκπροσωπώντας τα Υπουργεία Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Δημήτρης Τζώρτζης και ο Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, καθώς και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας.

Στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκε αναλυτικά η στρατηγική του ΣΕΠΕ, η οποία στο επίκεντρο της έχει την ανάδειξη του κλάδου σε καταλύτη στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη και ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη δυναμική παρέμβαση του ΣΕΠΕ στην προώθηση σημαντικών θεμάτων για τον κλάδο και τις επιχειρήσεις – μέλη του, καθώς και για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων εξωστρέφειας και προβολής του κλάδου στις διεθνείς αγορές.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Τζώρτζης, αναφερόμενος στις ΤΠΕ, τόνισε ότι ειδικά στη παρούσα οικονομική συγκυρία, αποτελούν δομικό στοιχείο της ελληνικής οικονομίας. Ανέφερε ακόμη, ότι οι ΤΠΕ μαζί με τον τουρισμό και τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, συνιστούν, εκτός από καταλύτη, στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Πολιτεία μπορεί και θέλει να στηρίξει τις υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στα χρηματοδοτικά εργαλεία για την έρευνα και την καινοτομία, υπογράμμισε τη σημασία του επενδυτικού σχεδίου της ΕΕ, γνωστού και ως σχεδίου Γιούνκερ, αλλά και του προγράμματος “Επανεκκίνηση” του νέου ΕΣΠΑ.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι “οι επιχειρήσεις – μέλη του ΣΕΠΕ βρίσκονται στην καρδιά της οικονομίας, της έρευνας και της καινοτομίας”, ανακοινώνοντας τη δέσμευσή του για μια στενή και διαρκή συνεργασία με τον ΣΕΠΕ, που στόχο έχει την τόνωση της εξωστρέφειας και την αύξηση της απασχόλησης.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, δεσμεύτηκε για την ταχεία υλοποίηση των έργων που βρίσκονται υπό την ευθύνη του Υπουργείου, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει στενή παρακολούθηση τους, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο έργο της Κοινωνίας της Πληροφορίας, υπογραμμίζοντας ότι το νέο ΔΣ ήδη εργάζεται για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της εταιρίας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η διαδικασία των εκλογών για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας με την υποστήριξη της SingularLogic. Αξίζει να σημειωθεί πως για τις εκλογές εφαρμόστηκε ένας καινοτόμος συνδυασμός ηλεκτρονικής και φυσικής ψηφοφορίας, εξασφαλίζοντας άμεση ενημέρωση και αυξημένη αξιοπιστία. Μία ακόμα επιβεβαίωση των έμπρακτων πλεονεκτημάτων, που προσφέρει η αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Τέλος, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συγκρότησης σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου, που προέκυψαν από τις εκλογές της Γενικής Συνέλευσης της 28ης Μαΐου 2015. Η νέα σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως ακολούθως:
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου: Τάσος Τζήκας, Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης
Α΄ Εκτελεστική Αντιπρόεδρος: Γιώτα Παπαρίδου, Agiltech
Β΄ Αντιπρόεδρος: Βασίλης Ορφανός, Globo Τεχνολογική

Γενικός Γραμματέας: Σάκης Κωτσής, Intrasoft International
Ειδικός Γραμματέας: Μιχάλης Καριώτογλου, SingularLogic
Ταμίας: Αντώνης Τσιμπούκης, Cisco Hellas
Μέλος ΔΣ: Δημήτρης Παπαϊωάννου, Oktabit
Μέλος ΔΣ: Θανάσης Πετμεζάς, cosmoONE HELLAS MARKETSITE
Μέλος ΔΣ: Βασίλης Χρηστίδης, Knowledge Broadband Services

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, κ. Τζήκας, ο οποίος εκλέχθηκε για τρίτη συνεχή φορά, τόνισε: “Η εμπιστοσύνη των μελών του ΣΕΠΕ για τρίτη συνεχή φορά είναι μεγάλη τιμή, αλλά και ευθύνη γι’ αυτό που έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε πραγματικότητα. Οι ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των ΤΠΕ δοκιμάστηκαν όσο ποτέ, έχουν όμως μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση. Να μετασχηματίσουν τη χώρα. Να δημιουργήσουν την ψηφιακή Ελλάδα και να βοηθήσουν να αλλάξει το αναπτυξιακό της μοντέλο. Η έμφαση στην τεχνολογία είναι η απάντηση στην κρίση γιατί βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα, επιβάλλει την διαφάνεια και δημιουργεί απασχόληση. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα όλοι μαζί στη μεγάλη τεχνολογική αλλαγή”.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024