Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο βιβλίο Τζέιμς Μποντ με Πούσι Γκαλόρ

Νέο βιβλίο Τζέιμς Μποντ με Πούσι Γκαλόρ

Νέο βιβλίο για τον Τζέιμς Μποντ θα κυκλοφορήσει στις 8 Σεπτεμβρίου, δύο μήνες πριν βγει στις ελληνικές αίθουσες η ταινία «Spectre». Ο παλιός πράκτορας της δεκαετίας του ’50 ζωντανεύει και μαζί του «έρχεται» μια παρουσία που αιχμαλώτισε μια ολόκληρη γενιά. Ο λόγος για την Πούσι Γκαλόρ, έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους στην ιστορία του […]

Νέο βιβλίο για τον Τζέιμς Μποντ θα κυκλοφορήσει στις 8 Σεπτεμβρίου, δύο μήνες πριν βγει στις ελληνικές αίθουσες η ταινία «Spectre». Ο παλιός πράκτορας της δεκαετίας του ’50 ζωντανεύει και μαζί του «έρχεται» μια παρουσία που αιχμαλώτισε μια ολόκληρη γενιά. Ο λόγος για την Πούσι Γκαλόρ, έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους στην ιστορία του Τζέιμς Μποντ.

Στο νέο αυτό μυθιστόρημα του Άντονι Χόροβιτς, «Trigger Mortis», ο θρυλικός κατάσκοπος θα επανασυνδεθεί με την Γκαλόρ, και καταφθάνει δύο εβδομάδες μετά τα γεγονότα στον «Χρυσοδάκτυλο». Αξίζει να σημειωθεί ότι η ερμηνεία της Όνορ Μπλάκμαν στο ρόλο της Γκαλόρ άφησε εποχή. Στο βιβλίο ο βρετανός πράκτορας θα βρεθεί στη μέση σοβιετικό- αμερικανικής διαστημικής κούρσας, ενώ οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για εκτόξευση πυραύλων.

Παλιά καλά γνώριμα στοιχεία θα αναδυθούν , αλλά και νέοι χαρακτήρες, νέα κορίτσια του Μποντ, η Jeopardy Lane και η Jai Seung Sin, που περιγράφεται ως «αντίπαλος από την Κορέα που φλερτάρει με την εκδίκηση». Ο Χόροβιτς είναι ο πιο πρόσφατος σύγχρονος συγγραφέας στον οποίο ανατέθηκε επίσημα από το Fleming Estate η συγγραφή μυθιστορήματος ως συνέχεια της σειράς.

Όπως έχει αναφέρει, σκοπεύει να επαναφέρει τον «πραγματικό Μποντ». Εκδότες έχουν σημειώσει για το βιβλίο: «Το κείμενο του Φλέμινγκ βλέπει τον Μποντ σε έναν αγωνιστικό κόσμο πολλών οκτανίων με μια υπόθεση που δεν έχει έρθει στο φως και δυναμιτίζει το σκηνικό στο »Trigger Mortis»».

Μια νέα αποστολή έχει ανατεθεί στον Τζέιμς Μποντ. Πρέπει να εξακριβώσει εάν το ρωσικό σχέδιο για το σαμποτάρισμα του Sir Stirling Moss έχει υποκλαπεί. Ο συγγραφέας Χόροβιτς που έχει, επίσης, γράψει μυθιστόρημα Σέρλοκ Χολμς, είναι γνωστός για μια σειρά ιστοριών για τον έφηβο κατάσκοπο Άλεξ Ράιντερ ,για το «Midsomer Murders» και για τον «Πόλεμο του Φόιλ».

«Πάντα σκόπευα να γυρίσω πίσω στον πραγματικό Μποντ, που είναι αυτός του Φλέμινγκ, και είναι φανταστικό που ξεκινώ την ιστορία μου με αυθεντικά, άγνωστα κομμάτια του δημιουργού.», σημειώνει ο Χόροβιτς, ενώ παράλληλα προσθέτει: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που το βιβλίο έρχεται σε συνέχεια του αγαπημένου μου μυθιστορήματος ‘’Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου’’ και χαίρομαι που η Pussy Galore επιστρέφει!».

Ο Χόροβιτς έκανε μια απολαυστική περιήγηση στο αρχείο Μποντ, και βρήκε διασκεδαστική την «επαφή» του με το πιο διάσημο κορίτσι (Pussy Galore) της σειράς. «Η κυρία αυτή δεν θα είναι η μόνη επικίνδυνη στο βιβλίο. Ελπίζω να το διασκεδάσουν οι οπαδοί της σειράς», επισημαίνει.

Το βιβλίο «Trigger Mortis» έχει την εξουσιοδότηση του Fleming estate, με τον τίτλο του να προϊδεάζει για το πώς θα ήταν ο Φλέμινγκ εάν ζούσε σήμερα, στα 107 έτη. Η ανιψιά του, Λούσι Φλέμινγκ, είχε πει για το μυθιστόρημα: «Είναι ένα έξυπνο εορταστικό δώρο για τον Ιάν.

Ο Άντονι έχει γράψει ένα τέτοιο βιβλίο Τζέιμς Μποντ, μια δυνατή περιπέτεια, που θα μπορούσε να έχει γραφτεί και από τον Ιάν. Έχει παντρέψει τις πρωτότυπες ιδέες του Ιάν με τη δική του υπόθεση για να δημιουργήσει ένα αξέχαστο μυθιστόρημα».

Η ταινία Spectre

Ο Ντάνιελ Κρεγκ γίνεται Τζείμς Μποντ για τέταρτη φορά στο «Spectre», που κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας , Σαμ Μέντες, φαίνεται, αυτή τη φορά, να ποντάρει περισσότερο στο μυστήριο παρά στη δράση, με τον κακό Μπλόφελντ να έρχεται ξανά στο μυαλό του κοινού, όπως και η ταινία «Quantum of Solace» (2008).

Το «Spectre» καταφθάνει μετά την επιτυχία «Skyfall» (2012), ταινία που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις. Στην ταινία Spectre συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι: Ρέιφ Φάινς, Ναόμι Χάρις, Μπεν Γουίσοου, ο δις βραβευμένος με Όσκαρ Κρίστοφ Βαλτς, η Μόνικα Μπελλούτσι και η Λέα Σεϊντού.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

entertainment.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024