Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Wise Greece: «Εξασφαλίζουμε το βασικότερο αγαθό, τη διατροφή»

Βασικό της μέλημα είναι να κατανοήσουν οι καταναλωτές ότι επιλέγοντας για την καθημερινή μαγειρική ένα ελαιόλαδο, ένα βότανο ή μία μαρμελάδα, βοηθούν έναν άνθρωπο να έχει φαγητό απόψε το βράδυ. «Τόσο απλό τόσο ουσιαστικό».

Βασικό της μέλημα είναι να κατανοήσουν οι καταναλωτές ότι επιλέγοντας για την καθημερινή μαγειρική ένα ελαιόλαδο, ένα βότανο ή μία μαρμελάδα, βοηθούν έναν άνθρωπο να έχει φαγητό απόψε το βράδυ. «Τόσο απλό τόσο ουσιαστικό». Ο λόγος για την κοινωνική επιχείρηση Wise Greece.

Με αφορμή την συμμετοχή της επιχείρησης ως case study στο συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, που τελεί υπό την αιγίδα των ΕΛΤΑ και της ΚΕΔΕ και λαμβάνει χώρα στο Μουσείο Μπενάκη στις 30 Απριλίου, το in.gr μίλησε με την Πρόεδρο της επιχείρησης, κ. Μελίνα Ταπρατζή, η οποία μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κίνηση αυτή.

Η Wise Greece είναι μία Κοινωνική Επιχείρηση που προωθεί τα ελληνικά προϊόντα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ χρησιμοποιεί όλα τα κέρδη της από τις πωλήσεις τους, για να αγοράσει τρόφιμα και να τα διαθέσει σε άστεγους, ηλικιωμένους και παιδιά, που έχουν πραγματική ανάγκη. Δεν αποδίδουμε ποτέ χρήματα, παρά μόνο τρόφιμα σε Φορείς, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια, Ιδρύματα κ.α. που υποστηρίζουν συνανθρώπους μας στα όρια της φτώχειας. Ο σκοπός είναι διπλός! Από τη μία πλευρά, ενισχύονται οι πωλήσεις των μικρών Ελλήνων παραγωγών, άρα και η ελληνική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα επιτελείται ένα σημαντικό κοινωνικό έργο, αφού εξασφαλίζουμε το πιο βασικό αγαθό για τους συνανθρώπους μας… τη διατροφή!

Τι είναι η «Κοινωνική Επιχείρηση»;
Μια Κοινωνική Επιχείρηση συνδυάζει την Επιχειρηματικότητα και την Αλληλεγγύη. Η διαφορά της με μία παραδοσιακή επιχείρηση, που έχει ως βασική επιδίωξη τη μεγιστοποίηση του κέρδους της, είναι ότι επιχείρηση αυτή αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αντίκτυπου, στην επίλυση βασικών προβλημάτων (όπως η περίθαλψη, η σίτιση, το περιβάλλον κ.α.) σε τοπική, εθνική ή ακόμα και παγκόσμια κλίμακα.

Ποια είναι η φιλοσοφία της Wise Greece;
Θέλουμε να εμπνεύσουμε τους καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο, να αγκαλιάσουν την ελληνική διατροφή. Να ανακαλύψουν ότι η Ελλάδα παράγει εξαιρετικά προϊόντα και να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει σε κάθε τραπέζι. Το βασικό όμως μέλημά μας, είναι να αντιληφθούν οι καταναλωτές ότι επιλέγοντας για την καθημερινή τους μαγειρική ένα προϊόν που συμμετέχει στην Κίνηση Wise Greece, έχουν ταυτόχρονα βοηθήσει έναν άνθρωπο να έχει φαγητό το βράδυ.

Τι είδους προϊόντα περιλαμβάνονται;

Όλα τα βασικά προϊόντα που χρειάζεται κανείς για να μαγειρέψει! Ελαιόλαδο, όσπρια και ρύζι, χειροποίητα ζυμαρικά και γλυκά, μαρμελάδες και βότανα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέλι, αρτοσκευάσματα, ελιές, κρασί και πολλά ακόμα… Πρόσφατα, εντάξαμε στη γκάμα των προϊόντων μας και τα χειροποίητα σαπούνια. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στιγμή περισσότερα από 400 προϊόντα στη Wise Greece, με παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Υπάρχουν προϊόντα που φτιάχνονται αποκλειστικά για την Wise Greece;
Πρόσφατα δύο παραγωγοί που υποστηρίζουν την Κίνηση, η Simply Greek και η Amvrosia Gourmet, δημιούργησαν μία αποκλειστική σειρά για τη Wise Greece, όπου «κλείστηκαν οι ελληνικές γεύσεις σε ένα βαζάκι». Έτσι, δημιουργήθηκε η σάλτσα «Χωριάτικη σαλάτα», το πατέ «Γεμιστά» και πολλά ακόμη, που έχουν κάνει θραύση στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό! Σύντομα και άλλοι παραγωγοί ετοιμάζουν αποκλειστικές γεύσεις για τη Wise Greece!


Που μπορούμε να βρούμε τα προϊόντα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό;

Στην Ελλάδα υπάρχουν σε διάφορα σημεία πώλησης (παντοπωλεία, delicatessen, εστιατόρια κ.α.) ενώ στο εξωτερικό υπάρχουν ήδη Wise Greece corners σε καταστήματα στη Σουηδία, την Ολλανδία και τη Ν. Υόρκη. Σύντομα θα πραγματοποιούνται και αγορές μέσω internet.

Ανταποκρίνεται ο κόσμος;
Πολύ! Και κάθε μέρα ακόμα περισσότερο, γιατί βλέπουν ότι δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ελεημοσύνη ή δωρεά για να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπό τους. Απλώς, επιλέγοντας προϊόντα με το σήμα Wise Greece, βλέπουν ότι μας βοηθούν να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα τρόφιμα σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη.

Παρατηρείτε ανάγκη για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε;
Οι Κοινωνικές Επιχειρήσεις, καλούνται σε παγκόσμιο επίπεδο και πόσο μάλλον στην Ελλάδα της κρίσης, να δώσουν λύσεις σε δύσκολα προβλήματα, όπως για παράδειγμα στη δική μας περίπτωση, στο πρόβλημα της σίτισης. Είναι αναγκαίο λοιπόν να υπάρχουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, αφενός γιατί μέσω μίας κοινωνικής επιχείρησης μπορεί να καταπολεμηθεί ένα μέρος της ανεργίας στη χώρα μας, αφετέρου γιατί οι ανάγκες των Ιδρυμάτων και των Φορέων είναι τεράστιες. Πραγματικά, με μία επίσκεψη σε ένα Συσσίτιο ή Ορφανοτροφείο θα δείτε πόσο μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν και πως το πρόβλημα γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα…

Ποιες δράσεις έχει κάνει κατά καιρούς η Wise Greece;
Προσπαθούμε όσο μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα εξωστρεφείς, ώστε να ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους! Διοργανώνουμε street events σε διάφορους Δήμους και τα κέρδη μας γίνονται τρόφιμα για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων. Σε συνεργασία με άλλους Φορείς κάνουμε εκστρατείες ενημέρωσης, μαγειρεύουμε για άστεγους και παιδιά ορφανοτροφείων, ενώ πραγματοποιούμε διαρκώς διανομές τροφίμων.


Περισσότερες πληροφορίες για την Wise Greece: www.wisegreece.com

Μαρία Πετροπούλου

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024