Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η περίπτωση ενός βραβευμένου πλην άφραγκου δημοσιογράφου

Η περίπτωση ενός βραβευμένου πλην άφραγκου δημοσιογράφου

Ένας από τους ρεπόρτερ της Daily Breeze, μιας μικρής εφημερίδας της Καλιφόρνια η οποία τιμήθηκε με Πούλιτζερ, το κορυφαίο βραβείο της δημοσιογραφίας, εγκατέλειψε το επάγγελμα καθώς ο μισθός του δεν αρκούσε ούτε για το νοίκι.

Ένας από τους ρεπόρτερ της Daily Breeze, μιας μικρής εφημερίδας της Καλιφόρνιας η οποία τιμήθηκε φέτος με το Πούλιτζερ, το κορυφαίο βραβείο της δημοσιογραφίας, εγκατέλειψε το επάγγελμα καθώς ο μισθός του δεν αρκούσε ούτε για το νοίκι.

Η Daily Breeze, μια εφημερίδα της πόλης Τόρανς με 63.000 συνδρομητές και συνολικά 7 δημοσιογράφους, βραβεύτηκε τη Δευτέρα για ρεπορτάζ της σχετικά με τη διαφθορά σε σχολείο της περιοχής, το Λύκειο του Σεντινέλα Βάλεϊ.

Ωστόσο ο Ρομπ Κούζνια, ένας από τους τρεις δημοσιογράφους που τιμάται με το Πούλιτζερ για το ρεπορτάζ, έχει εγκαταλείψει το επάγγελμα εδώ και πάνω από έξι μήνες.

Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο LA Observed, ο οποίος αποκάλυψε το θέμα, ο Κούζνια εγκατέλειψε την εφημερίδα για την θέση του υπευθύνου γραφείου Τύπου στο Shoah USC Foundation.

«Του μιλήσαμε το απόγευμα και εξέφρασε την λύπη του που δεν είναι πια δημοσιογράφος, αλλά είπε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να τα βγάλει πέρα με τον μισθό του δημοσιογράφου και να νοικιάζει ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Λος Άντζελες» αναφέρει ο LA Observed.

Ο 39χρονος πρώην δημοσιογράφος εξήγησε επίσης στους New York Times -οι οποίοι τιμήθηκαν με τρία Πούλιτζερ- ότι, προτού εγκαταλείψει την θέση του, είχε πάρει αύξηση. «Όμως τα χρήματα αυτά εξακολουθούσαν να μην είναι αρκετά» είπε.

Απέρριψε μάλιστα την ιδέα της επιστροφής στη δημοσιογραφία.

Η Daily Breeze είχε τιμηθεί την περασμένη εβδομάδα με ακόμα ένα βραβείο για την ερευνητική δημοσιογραφία, το National Headliner Award for Investigative Journalism.

ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024