Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέλεχος της LG εγκαλείται για πρόκληση βλάβης σε πλυντήρια Samsung

Στέλεχος της LG εγκαλείται για πρόκληση βλάβης σε πλυντήρια Samsung

Ο επικεφαλής του τμήματος οικιακών συσκευών της LG Electronics παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία ότι προκάλεσε εσκεμμένα βλάβη σε πλυντήρια της Samsung Electronics.

Ο επικεφαλής του τμήματος οικιακών συσκευών της LG Electronics παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία ότι προκάλεσε εσκεμμένα βλάβη σε πλυντήρια της Samsung Electronics. Η είδηση που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επιβεβαιώνεται από εκπρόσωπο Τύπου της LG Electronics και αναφέρεται στον Jo Seong-jin και δύο ακόμα υπαλλήλους της LG, οι οποίοι φέρονται να προκαλούσαν βλάβες στα πλυντήρια της LG σε καταστήματα λιανικής στην Γερμανία.

H καταγγελία υποβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, μετά την επίσκεψη του Seong-jin σε δύο καταστήματα της αλυσίδας Saturn στο Βερολίνο, λίγο πριν την έκθεση IFA. Ο πρόεδρος της LG πάντως απάντησε στους ισχυρισμούς ζητώντας αφενός συγνώμη για την όποια βλάβη προκάλεσε κατά την συνήθη δοκιμή των συσκευών από τους επισκέπτες δυνητικούς πελάτης της εταιρείας -ανοιγόκλεινε τις πόρτες δύο πλυντηρίων. Μάλιστα, για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ανάρτησε στο YouTube ένα βίντεο διάρκειας 9 λεπτών από την επίσκεψή του.

Η LG είχε συμφωνήσει να αποζημιώσει την Samsung για βλάβη από ατύχημα σε τέσσερα πλυντήρια χωρίς ωστόσο να αφήσει την ευκαιρία να αναφερθεί στην χαμηλή ποιότητα των προϊόντων του ανταγωνιστή της. Το γεγονός προκάλεσε την μήνιν της Samsung, η οποία υπέβαλλε μήνυση.

Εντούτοις, ο συνήγορος του διευθυντικού στελέχους της LG υποστηρίζει ότι είναι αμφίβολο εάν υπάρχουν ικανά στοιχεία για να αποδειχτεί ότι ο πρόεδρος μιας πολυεθνικής εταιρείας εσκεμμένα κατέστρεψε συσκευές μπροστά στους υπαλλήλους της ανταγωνίστριάς της- η αλήθεια θα αποκαλυφθεί στα δικαστήρια, είπε ο Ham Yoon-keun.

Από την άλλη, τέσσερις υπάλληλοι της Samsung Display ενάγονται με την κατηγορία ότι υπέκλεψαν τεχνολογία OLED της LG Display. «Πρόκειται για κλοπή», υποστηρίζει η LG Display, «αφού αφορά σε επιχειρησιακά μυστικά», αν και η Samsung Display απαντά ότι η καταγγελία είναι υπέρ το δέον εκτενής, αφού η επίμαχη τεχνολογία ήταν ευρύτερα γνωστή.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024